• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

03.04.2020

18:42

ĐUKANOVIĆ ODBIO POMOĆ SRBIJE, A NATO GA BRUTALNO ISPALIO! Umesto medicinske opreme i sredstava "ALIJANSA" NUDI PODGORICI "TAKSI USLUGE"!

Balkan

ĐUKANOVIĆ ODBIO POMOĆ SRBIJE, A NATO GA BRUTALNO ISPALIO! Umesto medicinske opreme i sredstava "ALIJANSA" NUDI PODGORICI "TAKSI USLUGE"!

Podeli vest

Da li vas je sramota što NATO neće da vam pošalje ni peškire, prostirke za krevete, ubruse i medicinski alkohol, da ne govorim o respiratorima i bronhoskopima? Da li vas je sramota kada vas vaš partner ovako javno ispali? Da li imate nešto da kažete u odbranu "najmoćnijeg saveza u istoriji", koji vas nije udostojio ni pomoći u ubrusima?

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić obratio se crnogorskim zvaničnicima nakon odbijanja NATO-a da pruži traženu pomoć Crnoj Gori.

Pismo prenosimo u celosti:

Nakon što je Crna Gora prošle sedmice NATO savezu zvanično zatražila hitnu pomoć zbog epidemije korona virusa, tražeći milione hirurških maski i rukavica, stotine hiljada naočara i vizira, stotine hiljada hirurških haljina i kecelja, stotine respiratora, bronhoskopa, laringoskope, aspiratore, EKG aparate, defibrilatore i brojna druga medicinska sredstva, danas smo dobili zvaničan odgovor da od takve pomoći nema ništa, te se od celog NATO-a javila samo članica Holandija, ponudivši da svojim teretnim avionom dopremi određenu medicinsku pomoć Crnoj Gori i to iz - Kine. 

Zvaničan odgovor NATO saveza na hitnu molbu Crne Gore za pomoć stigao je iz EADRCC - NATO-ovog Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe u kojem se kaže: "Vlada Holandije će pružiti podršku Crnoj Gori u organizovanju da se avionom prebaci lična zaštitna oprema iz Kine u Crnu Goru."

Riječ je o do sada neviđenoj javnoj blamaži zvanične Crne Gore koja je godinama na sva zvona, a naročito u periodu kampanje za ulazak u NATO, promovisala tezu o benefitima članstva u NATO savezu, u delu odgovora na vanredne situacije.

NATO savez je ovim činom pokazao pravo lice: da nije reč o savezu za mir, kako sami sebe zajedno sa domaćim atlantistima predstavljaju. U trenutku dok im zvanična Crna Gora hitno traži poduži spisak medicinske pomoći, oni nude samo avion i to za dopremanje medicinskih sredstava, ne sa njihovog Zapada, već iz Kine. Stoga, pitam predsednika Đukanovića, premijera Markovića, ministra odbrane Boškovića i ministra spoljnih poslova Darmanovića, ali i druge domaće pozicione i opozicione NATO lobiste da li je ovo NATO solidarnost o kojoj nam godinama pričate? Da li su avio-taksi usluge NATO saveza strateška pomoć u trenucima kada tražite respiratore, EKG aparate i milione maski i rukavica?

Gde vam je sada vaš NATO? Gdje vam je sada, kako volite da kažete, "NATO kišobran" da vas zaštiti od korona virusa? Šta sada imate da kažete kada vas je vaš NATO ostavio na cedilu pred očima cele međunarodne javnosti? Da li vam je ovo, domaći NATO partneri, zahvalnost NATO saveza, što za njihove potrebe konstantno šaljete naše vojnike da širom sveta rizikuju svoje živote?

PAZI SAD OVO! AMERI NA VENECUELU POSLALI FLOTU DA IH SPASAVAJU OD KORONE, a istovremeno mole RUSE I KINEZE DA IH SPASAVAJU od opakog virusa!

Da li vas je sramota što NATO neće da vam pošalje ni peškire, prostirke za krevete, ubruse i medicinski alkohol, da ne govorim o respiratorima i bronhoskopima? Da li vas je sramota kada vas vaš partner ovako javno ispali? Da li imate nešto da kažete u odbranu "najmoćnijeg saveza u istoriji", koji vas nije udostojio ni pomoći u ubrusima?

Foto: A. Grbović

RASTURIO REŽIM U PODGORICI, Marko Milačić, lider Prave Crne Gore

Dok se zvanična Crna Gora oslonila samo na, ovakve, partnere, u susednoj Srbiji, koja je na prvo mesto stavila javno zdravlje, a ne politikantstvo, uveliko stiže pomoć iz Kine i Rusije. Tako upravo danas i sutra u Srbiju stIže 11 aviona humanitarne pomoći iz Rusije, a konstantno iz Kine. Italija takođe dobija pomoć iz Rusije. Čak su i Sjedinjene američke države juče dobile prvi kontigent pomoći iz Rusije.

LUKAŠENKO UPOZORAVA: MOĆNICI PREKO KORONE PREKRAJAJU SVET! Štampanje novca u visini 10 odsto svetskog BDP će bogate učiniti još bogatijima, a siromašne još siromašnijim!

Ovo pokazuje da u vremenima velikih kriza ozbiljne države po strani stavljaju politiku i geopolitiku, za razliku od zvanične Crne Gore, kojoj je i u ovim teškim vremenima na prvom mestu antiruska i antisrpska politika, ispred borbe protiv Korona virusa.

Na kraju, da li su ovo, Đukanoviću, ovi respiratori koje nećete dobiti od NATO saveza, oni respiratori na koje ste računali kada ste odbili pomoć u respiratorima iz bratsske Srbije?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 4 godine

Jadan crnogorski narod pod Milom Đukanovićem. Prvo mu je oteo svetinje a potom i pravo da se leči pod najezdom korona virusa koji satire ceo svet.

PANTELIJA

pre 4 godine

А да пријеаче Мила до неког затвора у `талију???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija