• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.06.2020

07:01

ŠOKANTNO! Slovenački profesor po FIZIONOMIJI DOKAZAO DA TITO I BROZ NISU ISTE OSOBE!

Balkan

ŠOKANTNO! Slovenački profesor po FIZIONOMIJI DOKAZAO DA TITO I BROZ NISU ISTE OSOBE!

Podeli vest

Profesor Univerziteta u Ljubljani i član Evropske akademije nauke i umetnosti Boštjan Marko Turk tvrdi da se na osnovu fotografija Jopisa Broza Tita iz mladosti i onih snimljenih kasnije može utvrditi da nije reč o istoj osobi!

Turk je u emisiji “Moja Hrvatska” na Laudato TV-u 2. juna govorio o dokazima prema kojima Josip Broz nije ista ličnost onoj koju smo kasnije znali kao "Tito".

- Odmah sam uočio da između bravara Josipa Broza i Tita nešto fali. Uzeo sam karaktere fizionomije, kakav je bio u licu, polazište mi je bila policijska kartoteka iz bombaškog procesa 1928. godine. Uporeduio sam taj portret Josipa Braza iz 1928. da jednim od prvih Brozovih portreta kada je postao Tito. Između prve i druge fotografije prošlo je nekih 14-15 godina, ne više. Ako uzmete resice ušiju videćete da Tito ima izrazite, snažne resice, Josip Broz slabe. Broz ima izrazite izbočine na lobanji, Tito je bez izbočina. Meni ove fotrografije uopšte ne ukazuju da je to ista ičnost, već su dve različite ličnosti. To su stvari koje čovek ne može da sakrije - kaže Turk.

On, dalje, tvrdi da se i na osnovu visine bravara Broza i Tita može uočiti drastična razlika.

- Josip Broz je bio visok čovek, Tito nizak. Vidite na fotografiji da je Tito niži od svih sa kojima je sarađivao. Ako, pak, uzmemo fotografiju bravara Josipa Broza, vidimo da je viši od svih sa kojima je tada radio. To je uočila i CIA već u pedesetim godinama. Tokom 1978. godine neko je pravio izveštaj o Titovom načinu govora Tita. Pitao sam prijatleje stručnjake, on nije govorio jezikom svog roda, hrvatske Zagore, nego je govorio nešto između poljskog, ruskog i ukrajinskog, a tako kaže i analiza CIA - navodi Turk, dodajući i da je kod Broza postojala i jedna očigledna telesna "oznaka" koju Tito nije imao.

- U policijskog kartoteci Jospia Broza pisalo je "Imade brazgotinu na kažiprstu...".  Dedijer u radnoj biografiji opisuje prvi susret sa Titom, prvo je primetio da je visok čovek i da mu nešto fali na kažiprstu. Ali samo u prvoj verziji, ostale verzije su iste, sem ovog detalja. Kada je francuski nobelovac i ministar u De Golovoj vladi Andre Marlo video Ttita, rekao je: "Pa, to nije ista osoba s kojom sam ja ratovao u građanskom ratu!" - navodi Boštjan Marko Turk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kondor

pre 3 godine

Taj nema pemetnija posla.Ko da je to u danasnje vreme nesto bitno.A sigurno nece promeniti nista.

ZZ

pre 3 godine

Hvala mu .. ma ko bio .. na borbi i pobedi protiv okupatora .. na postovanju radnicke klase .. na radnim mestima i redovnim platama .. na besplatnom skolovanju i lecenju .. na pasosu koji je postovao ceo svet .. na miru i slozi .. na tamnicenju onih koji su bili protiv toga .. ko je ziveo za njegoova veka imao je rasta i ziveti .. Slava mu ..

matija hiseta

pre 3 godine

gospodo niko nema simetrična dva uha,zato molim nešto zanimljivije,ovo je za djecu priča

tihi

pre 3 godine

Imao brod ,avion ,voz,kuce ,vile zene sve sto je pozeleo.Vreme polako ukazuje ko je bio on.

mihailo

pre 3 godine

Postoji analiza vrlo je sigurna ali koja se izbegava... DNK ali Titovih naslednika. Naslednika iz prvog braka sa Pelagijom i naslednika iz veze sa Hertom Has. Treba uporediti samo "mušku liniju" i ako je ona ista onda je Tito ista osoba, ali ako nije onda je Tito zamenjen... Ako bi postojala ova analiza onda bi sve drugo bilo vrlo jednostavno i bez nagađanja... Postoji samo jedan problem. Titovi naslednici ni u ludilu nežele da se uradi ova DNK analiza...

zora

pre 3 godine

Zasto na slici nisu iste strane lica? Poznato je da svakome od nas strane lica nisu identicne. Za slikanje uvek odaberete onu lepsu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17