• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2020

10:47

TENZIJE IZMEĐU HRVATSKE I AUSTRIJE ZBOG KORONE! Zabrana ulaska u restoran postaje međudržavni problem!

Balkan

TENZIJE IZMEĐU HRVATSKE I AUSTRIJE ZBOG KORONE! Zabrana ulaska u restoran postaje međudržavni problem!

Podeli vest

Zabrana ulaska u restoran za povratnike sa odmora u Hrvatskoj, koju je istakao na ulazu jedan austrijski ugostitelj iz Graca, postao je međudržavni spor, pošto je taj akt osudio ambasador Hrvatske u Beču Danijel Glunčić

U ponedeljak je Franc Erart, reagujući na stalno rastući broj novozaraženih povratnika sa odmora iz Hrvatske u Austriji, postavio obaveštenje ispred svog restorana "Nema ulaza za povratnike iz Hrvatske".

SKANDALČINA U CRNOJ GORI! Milova Dušica prebrojava krvna zrnca Crnogoraca! GARANTUJEŠ MI ZA SEBE I ČLANOVE FAMILIJE!

HRVATI NE MOGU DA SPAVAJU ZBOG SRPSKIH MIGOVA! Zagreb pojačava eskadrilu polovnim avionima, evo šta im se sve nudi! (VIDEO)

- To sam uradio iz brige za svoje stalne goste - podvukao je Erart, dodajući da nema ništa protiv povratnika sa odmora u Hrvatskoj, ali da želi da zaštiti zdravlje gostiju.

- Podržavam vladu, a vlada je rekla da se virus unosi kolima iz Hrvatske u Austriju. Niko od mojih gostiju ne želi da se zarazi - objasnio je on.

Ambasador Hrvatske kritikovao je delovanje ugostitelja.

On je ocenio da je veoma zabrinjavajuće kada stanovništvo preduzima mere kao što je preduzeo Erart, kako kaže, pre svega što to pravda merom zaštite i lojalnosti prema vladi.

- Tako delovanje ne štiti od zaraze. Naprotiv, ono inficira osećanja pogođenih, u ovom slučaju Austrijance, kao i sve druge koji su se vratili sa odmora u Hrvatskoj - kritikovao je Glunčić.

On kaže da je takvom akcijom Hrvatska okarakterisana kao izvor infekcije, kao da negde drugo ne može doći do zaraze.

- To neki osećaju kao šikaniranje, a drugi čak i kao rasizam - napisao je Glunčić u otvorenom pismu podsećajući na skijaški centar Išgl u austrijskoj pokrajini Tirol gde su se zarazili i hrvatski državljani.

Glunčić je apelovao da treba posebno u kriznom dobu biti solidaran, te da ne treba širiti strah ili negoga izopštavati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija