• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.09.2020

09:29

ZAŠTO JE JAKO OPASAN PLAN ABAZOVIĆA I KRIVOKAPIĆA, plan koji podržava i Amfilohije da u Vladi CG ne bude Srba?!

Balkan

ZAŠTO JE JAKO OPASAN PLAN ABAZOVIĆA I KRIVOKAPIĆA, plan koji podržava i Amfilohije da u Vladi CG ne bude Srba?!

Podeli vest

Manjinska vlada bez većinske koalicije, ima nekoliko veoma opasnih posledica po srpski i crnogorsko-pravoslavni narod u Crnoj Gori


Prvo, time Srbi faktički postaju zajedno sa DPS gubitnici ovih izbora. Drugo, afirmiše se princip kolektivne nekompetentnosti jednog naroda za učešće u vlasti Crne Gore.

Treće, oduševljenje i entuzijazam pobedom na izborima će zameniti razočaranje i defetizam u biračkom telu ove koalicije. Četvrto, takvim rešenjem bi se dodatno ozvaničio impicitan službeni stav odlazeće vlasti o potrebi  "izolacije" srpskog naroda kojega treba držati u getu inferiornosti u Crnoj Gori zbog nekih navodnih svojih "karakternih mana".

Peto, takvo rešenje sa manjinskom vladom potvrdilo bi prethodni stav sadašnje vlasti da su Srbi politički destruktivni, opasni za Crnu Goru i da im zbog toga ne treba dopustiti učešće u vladi i donošenje odluka o unutrašnjoj i spoljnoj politici Crne Gore što je nadležnost vlade.

Šesto, posebno bi time bile kompromitovane vođe koalicije koje bi bile prikazane kao ljudi sa kojima niko ne može, a njihovu podršku manjinskoj vladi delovanjem službenih glasina objasnili kao nametnutu i nesamostalnu, nametnutu od zapadnih ambicija u zamenu za "nešto".

Sedam, takva pozicija bez učešća u vladi smanjila bi i kvalitet učešća i kontrole u popisu stanovništva u korist dukljansko-crnogorske ideje. Osam, sve ovo bitno bi moglo smanjiti izglede na sledećim izborima, kao i samopuzdanje samih sadašnjih birača koalicije koji će izgubiti veru da je za Srbe išta moguće više od podaništva ili stalnog otpora tome, ali bez trajnog i izglednog rešenja za njih, što sve može usmeriti nekim neželjenim pesimističkim putem.

Finalno, takva manjinska vlada mogla bi biti novi projekat protiv Srba koji bi sada, što bi bilo paradoksalno, Srbi neposredno podržavali.

I zato histerija, zato histerični napadi na Srbe i Srbiju Abazovićevih, ali i medija iza kojih stoji Amfilohije. Zato im je, ni kriv ni dužan, za sve “kriv” predsednik Aleksandar Vučić!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 3 godine

Treba ih pustiti da formiraju manjinsku Vladu, rupa u budzetu je ogromna Srbija im nece pomoci bez te pomoci pocetnici u politici ce brzo izgubiti podrsku naroda. Cim se to desi isprovocirati nove izbore. Za vodjenje drzave treba vise od dobre volje

srbo

pre 3 godine

Crkva mora imati garancije za nepovredivost poseda, a ono što političare koalicije okuplja mora biti program i put za sastavljanje vlade.

Nada

pre 3 godine

Ovaj je Milov i Tacijev covek opasnih namera koje su se vesto krile tako da Srpskom narodu u Crnoj Gori ostaje i dalje velika bitka za opstanak !

deda Raša

pre 3 godine

Nismo još totalno izlapeli da ne znamo kada je Amfilohije napadao Srbiju a posebno A.Vučića. ABAZOVIĆ ima slovo Ć ali ništa srpsko, on je, da ne pogrešim, više naklonjen albancima. Obojica su iskoristila srpstvo a radi sopstvenih interesa. Bog će im suditi, posebno ovom Amfilohiju. Eee, sad se situacija (po mom mišljenju) menja. Ameri su velikom čizmom dospeli na tlo Srbije i biće onako, kako tata kaže. Bićemo svi beda i jada, tražili ste USA demonkratiju, uživajteeeee.

Aleksandar

pre 3 godine

Zna se šta je Vlada i šta je koalicioni dogovor i kako se on pravi. Srbi ne treba da pristaju na ucene i moraju biti deo nove Vlade, shodno izbornom rezultatu i shodno koalicionim dogovorima. Nikakvka manjinska podrška ne dolazi u obzir. Srbi treba da insistiraju na svojoj potpunoj ravnopravnosti u političkom životu i društvu Crne Gore. Ne trebaju prihvatiti nastavak obespravljenosti. Dakle nije u pitanju samo zakon o slobodi veroispovesti, već je tu i osećaj potpune ravnopravnosti i slobode, koji Srbima mora biti vraćen. Izlaz iz NATO ne treba da bude na dnevnom redu, jer ta je šteta već učinjena kada je Crna Gora ušla bez da je pitan narod Crne Gore. Iznenadna insistiranja na izlasku i preispitivanjima bi štetu samo dalje povećalo, pogotovo po srpski živalj. Povlačenje priznanja tzv. Kosova isto može da sačeka neko vreme... nije to najprioritetnije sad. Ova vlast ima iz ugla Srba u Crnoj Gori dva primarna cilja, a to je pod 1 da se demontira režim Mila Djukanovića do kraja i pod 2 da se Srbima u Crnoj Gori vrate sva oduzeta ili zamrznuta prava, kako bi postali ravnopravni gradjani čiji interesi će se uvažavati i poštovati, shodno njihovoj političkoj snazi pokazanoj izbornom voljom gradjana Crne Gore!

Vns

pre 3 godine

Informer je Dritana uzdizao do nebesa,baš kao i Trampa....pa šta je sada?

Vuk

pre 3 godine

Ti koji si pisao ovaj članak, razumem tvoj stid da ne stavis potpis na isti.

Milojko

pre 3 godine

Amfilohije ne podnosi Vučića a i Irineja jer smatra da je on trebao bit patrijarh ali bosanski lobi ga zeznu i on im to oprostiti ne može i tako pošto ima najviše moći u CG radi kako oće briga ga za bilo koga tjera svoju niko mu ništa ne može

SVI ČEKAJU EPILOG, A PRE SVIH MILO! HOĆE LI AMFILOHIJE "DOZVATI PAMETI" KRIVOKAPIĆA, MANDIĆA, KNEŽEVIĆA I ABAZOVIĆA?! Pobednička koalicija i formiranje nove vlasti u CG visi o koncu!
Planeta

SVI ČEKAJU EPILOG, A PRE SVIH MILO! HOĆE LI AMFILOHIJE "DOZVATI PAMETI" KRIVOKAPIĆA, MANDIĆA, KNEŽEVIĆA I ABAZOVIĆA?! Pobednička koalicija i formiranje nove vlasti u CG visi o koncu!

Konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran novi saziv parlamenta, zakazana je za sutra otkad teče rok za formiranje Vlade. Lideri tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima od 15 sati su na sastanku kod mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na kom će pokušati da prevaziđu zastoj u pregovorima

22.09.2020

18:03

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17