• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2020

15:09

SRAMOTA! PENAVA ISTERAO SVOJE, VUKOVAR IZGLASAO: Nema uslova za ćirilicu u ovom gradu!

Balkan

SRAMOTA! PENAVA ISTERAO SVOJE, VUKOVAR IZGLASAO: Nema uslova za ćirilicu u ovom gradu!

Podeli vest

Većinom glasova Gradsko veće Vukovara prihvatilo je zaključak gradonačelnika Ivana Penave da se u tom gradu nisu stekli uslovi za vraćanje ćirilice u upotrebu

Penava je, prenela je zagrebačka N1 tv, rekao da nije u redu tražiti od Hrvata u Vukovaru da zaborave stradanje i da idu dalje.

"Valjda je 1991. trebalo da bude pre 2000., 2020., svih godina koje su došle prie. To se nije dogodilo. Tražiti od većinskog naroda, do svih pripadnika nacionalnih manjina, pa i pripadnika srpske nacionalne manjine koji su se stavili na stranu odbrane grada Vukovara da sada sve to precrtaju, kažu ''ok'' idemo da priznamo prava koja su potrebna, a mi smo ćutali 30 godina...", rekao je Penava.

Komentarišući zaključak da nije dostignut stepen "razumevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga" među građanima Vukovara, pripadnicima hrvatskog i srpskog naroda Penava je rekao:

"Moj zaključak je na tom tragu, da se nisu stekli potrebni uslovi. To ne smatram svojim mišljenjem, to su činjenice. Niko me u tome ne osporava".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija