• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ATVBL

15.12.2020

09:29 >> 11:18

SKANDAL KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA! Odbili  da se sastanu sa Sergejom Lavrovom, ZAMERAJU MU OVO!

Balkan

SKANDAL KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA! Odbili da se sastanu sa Sergejom Lavrovom, ZAMERAJU MU OVO!

Podeli vest

Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić ne želi da se danas sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i hrvatski član, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima Željko Komšić, odlučili su da bojkotuju satanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.

Drugog dana posete Lavrova BiH planiran je susret sa tročlanim Predsedništvo BiH. Međutim, jutros su mediji u Sarajevu preneli da i Komšić i Džaferović odbijaju susret sa Lavrovom.

Lavrov je sinoć doputovao u Istočno Sarajevo, gde je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH i zvavničnicima Republike Srpske.

Komšić i Džaferović su na konferenciji za novinare izjavili da bojkotuju sastanak sa Lavrovim jer "ruski zvaničnik nije poštovao institucije i Ustav BiH". Rekli su da su nameravali da odu na sastanak sa ruskim ministrom i da mu kažu sve što imaju, ali su se, ipak, odlučili za zajedničku konferenciju za novinare, jer to, smatraju, ima veću težinu.

Kao razloge nepoštovanja institucija BiH, naveli su to što tokom sinoćnjeg susreta Lavrova sa Dodikom u Istočnom Sarajevu nije bilo simbola BiH, ali i nekih izjava Lavrova, posebno ona kojom pozdravlja Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti u slučaju da BiH pristupi nekoj od asocijacija, u ovom slučaju NATO.

Foto: AP Photo/Kemal Softic

Sergej Lavrov


Komšić je ocenio da potezi Lavrova šalju određenu poruku, a nakon susreta sa Dodikom, on i njegov Džaferović doživljavaju kao "nipodaštavanje i negiranja institucija BiH".

- Lavrov kao savršeno informisan morao je da zna da takvu odluku mogu doneti samo državni organi BiH - rekao je Komšić, uz podsećanje da je BiH donela odluku o pristupanju EU i NATO.

Džaferović se složio sa svim što je izjavio Komšić i istakao da je ovim potezom žele da očuvaju dostojanstvo i ponos svoje domovine BiH. Džaferović je ustvrdio da poštuje Dejtonski sporazum i dodao da, ako ga poštuje i Lavrov, onda je nžno poštovati kontinuitet BiH i njene institucije, zastavu i simbol države, što, kaže, sinoć nije bio slučaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duda

pre 3 godine

Ma kakav skandal, to je normalno u Sarajevu. Ja sam izbegla iz tog Sarajeva. Vi ne mozete da shvatite sta se sve tamo dezava. Tamo treba "ziveti" mislim na Srbe, onda ne bi napisali skandal.

bosanac2

pre 3 godine

Zasto je bruka valjda s eprvo dolazi u predsjednistvo BH pa onda u entitete puna podrska Dzaferovic i Komsicu sto su odbili sastanak sa lavrovim,dali bi s elavrov i putin ljutili kada bi BH zvanicnici otisli na sastanak sa opozicijopm pa tek onda s predsjednikom.

Nikola

pre 3 godine

Dodik nije opozicija a ova dva jadnika nemaju uopšte svoj stav već rade šta im drugi narede.

Aleksandar

pre 3 godine

Samo gledam kako ovi ratni huškači na Balkanu ponovo dobijaju krila, od kako je Bajden pobedio i sa sobom ponovo dovodi najcrnji ratnozločinački talog koji Amerika ima iz ne tako davne prošlosti. Trebaće mnogo veštine da se izbegne ponovno otvaranje oružanih sukoba, jer naše komšije na Balkanu nažalost ne žele da razmišljaju ni o kakvoj budućnosti, već su trajno zaglavljeni u prošlosti, koja nikome dobra doneti neće, ali bojim se da dok oni to najzad budu ukapirali, može biti prekasno!

Samir

pre 3 godine

Pa sramota je za ovu dvojicu nacionalista predstavnika takozvanih muslimanskih bosnjaka. O kojoj drzavi vi pricate, ta drzava je trulez u rasapadanju.

Sead

pre 3 godine

Ove dvije NATO ulizice sramote tu vasu takozvanu BiH. Kakvi su oni predstavnici samo jednog naroda i to takozvanog muslimanskog u Bosni a ona dva druga naroda ne postoje za njih. Vas dvojica Dzaferovicu i Komsicu ste trecerazredni politicari bez nivoa i politicke mudrosti. Istaknuti ste fanaticni nacionalisti Srbomrsci, Rusomrsci i sve sto nije muslimansko nije ni bosansko . Vi ste cobani treba vas u brda da cuvate ovce.

nemanjicbgd

pre 3 godine

Nije njima lako. Umislili da su vazni, a oni su samo otiraci, o koje zapad brise noge. A. Lavrova bas zabole, zas njih dvojcu.

Kemal

pre 3 godine

Dvije kreauture od trecerazrednih politicara, naj vecih nacionalista i jedan i drugi u ovom regionu. .Kako ce opravdati ovaj sramni cin. Oni su rusioci Bosne i Hercegovine. Njihova mrznja prema Hrvatima i Srbima vodi ih u raspad te njima takozvane zajednicke drzave.

Vule

pre 3 godine

Kakva je to drzava kada se radi sve na inat jedan prema drugome. Sto jedan kaze dtuga dvojica odbijaju. Zarad nije bolje svaki na svoju stranu, i mirna Bosna. Razumem ja Bosnjake, njima nisu granice sa Turskom Kao Srbima sa Srbijom ili Bosanskim Hrvatima sa Hrvatskom tu lezi zec. Pa nemisle Bosnjaci da oni kao jedinka da odredjuju pravac dveju stranama. Moraju da budu koperativni ako hoce da ostanu kao celina bez toga nema Unitarne Bosne i Hercegovine.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17