• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2020

07:26

SERGEJ LAVROV DANAS U POSETI BEOGRADU! Prisustvuje ceremoniji PALJENJA VEČNE VATRE i donosi PISMO PREDSEDNIKA PUTINA!

Politika

SERGEJ LAVROV DANAS U POSETI BEOGRADU! Prisustvuje ceremoniji PALJENJA VEČNE VATRE i donosi PISMO PREDSEDNIKA PUTINA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom

Vučić i Lavrov će, najpre, u 12.50, prisustovati ceremoniji paljenja večne vatre i položiti vence na Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Zatim će, u 13.40, obići Hram Svetog Save i položiti cveće na grob nedavno preminulog srpskog patrijarha Irineja, saopštila je Pres služba predsednika.

Tom prilikom, ministar Lavrov pročitaće pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu, u kome su učestvovali i ruski umetnici.

Predsednik Srbije i šef ruske diplomatije razgovaraće u 16.30 u Vili Mir, a nakon sastanka planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov

Tokom posete, Lavrov će se sastati i sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem, nakon kojeg će, kako je najavljeno, oni potpisati Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021-2022. godinu.

Uoči dolaska Lavrova u Beograd, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je u planu detaljno razmatranje čitavog kompleksa rusko-srpskih odnosa, da se uporede stavovi o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, uz naglasak na situaciju oko rešavanja kosovskog pitanja.

Dodao je i da će se razmatrati i mogućnost posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

"Rusko-srpski dijalog na najvišem nivou se razvija maksimalno intenzivno, određujući smerove jačanja raznolikih bilateralnih veza. Pritom, kontakte predsednika Putina i Vučića odlikuju ritmičnost bez presedana, poverenje i dubina sadržaja", rekao je Bocan-Harčenko za Novosti.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov

Lavrov je juče posetio BiH, a nakon posete Srbiji otputovaće u Hrvatsku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hobit J Vučičević

pre 3 godine

Bravo za Vučića!!! Prvo Lavrov pa za 2 dana Putin. Sve kako je obećao.

Rada

pre 3 godine

Lepa saradnja sa Rusijim. Uzajamno postovanje i tradicionalno prijateljstvo koje treba odrzavati i negovati

Maja

pre 3 godine

Sardnja Rusije i Srbije je vema vazna! Ruski prijatelji su uvek dobrodosli!

Vukadin

pre 3 godine

Moramo poštovati pomoć i saradnju s Rusijom jer je od važnosti svaki susret

Vojin

pre 3 godine

Nadamo se još većoj podršci u narednom periodu

minja

pre 3 godine

sastank sa ruskim zvanicnicima je uvek dobar i jacanje odnosa izmedju dve bratske drzave

Zoran

pre 3 godine

Saradnja izmedju ovih zemalja je od velikog znacaja. Zato treba odrzavati kontakte, negovati to prijateljstvo i saradnju.

Milan Vrbas

pre 3 godine

Veliki je spektar pomoći koju dobijamo od Rusije. Pre svega, tu bih stavio akcenat na vojnu pomoć. Rusija je jedna od glavnih činilaca ponovnog jačanja naše vojske, koja je onomad bila na izdisaju.

Lena

pre 3 godine

Srbija i Rusija uvek su bili istinski prijatelji, nepokolebljivi, hrabri i u potrazi za pravdom, koja je vecna! Nikada necemo zaboraviti nase heroje, koji su se borili svim mogucim silama za ocuvanje casti i morala u najtezim momentima tokom istorije!

Joka

pre 3 godine

Rusija je uvek bila nas veran prijatelj. Nek nas odnos bude topao kao i plamen koji danas gori.

Nikola

pre 3 godine

Srbija i Rusija su oduvek bili istinski prijatelji,nepokolebivi,hrabri u potrazi za pravdom,koja je vecna!Nikada necemo zaboraviti nase heroje koji su se borili svim mogucim silama za ocuvanje casti i morala u najtezim momentima tokom istorije!

Lana

pre 3 godine

Rusija je uvek bila veliki prijatelj Srbije! Cast je sto nas je Lavrov posetio u ovim teskim danima!

Tanja

pre 3 godine

Od Rusije svi treba da nauce kako se ceni i postuje Srbija.

Opa djidji

pre 3 godine

Neka plamen prijateljstva izmedju srbije i rusije vecno gori!!!

Ivana

pre 3 godine

Hvala Aleksandru Vučiću na svemu što radi za našu državu. Srbija i Rusija zajedno treba da grade dobre odnose. Ovo je zaista jedna lepa poseta našoj državi, hvala Putinu na pismu i što nam čuva naše nacionalne interese.

Gregor

pre 3 godine

Rusija je mnogo puta do sada pokazala naklonost prema Srbiji i pružila nesebičnu pomoć kako na polju ekonomije tako i u pogledu vojne saradnje!

Svetlana

pre 3 godine

Slovenske narode, iste, pravoslavne vere, povezuje istorija u kojoj su u brojnim događajima bili na „istoj strani“. "Večna vatra" neka nas uvek podseti da su se čvrste bratske veze Srbije i Rusije gradile kroz istoriju u borbi za pravdu i slobodu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija