• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

13.04.2021

19:25

UZBUNA MEĐU SRBIMA U CRNOJ GORI, KRIVOKAPIĆ NEŠTO KRIJE! Mandić se plaši najgoreg scenarija - POVRATKA MILA NA VLAST!

Balkan

UZBUNA MEĐU SRBIMA U CRNOJ GORI, KRIVOKAPIĆ NEŠTO KRIJE! Mandić se plaši najgoreg scenarija - POVRATKA MILA NA VLAST!

Podeli vest

Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske - to postaje veoma opasno, kaže Andrija Mandić. Tražili smo, dodaje, od Krivokapića da se izmiri sa Leposavićem

Jedan od lidera Demokratskog Fronta je za B92 pporučio i da se kriza može izbeći ako se nađe zajednički jezik

Kako navodi, rešenje za krizu je u razgovoru sa ministrom kog je "on (Zdravko Krivokapić) izabrao".

"Mi podržavamo da je čovek poslao vrlo važnu poruku za srpski narod. Znamo koliko je napora uloženo da se Republika Srpska predstavi kao genocidna tvorevina. Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske - to postaje veoma opasno", ističe Mandić.

U gostovanju na B92, Mandić navodi da je juče rečeno da je bio pripremni sastanak na kom su bili Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić, naglašavajući da tu treba da se sastanu njihovi savetnici.

- Zato postoje savetnici, kabineti, a nemaju ih mali broj. Ti saradnici dogovaraju i pripremaju sednicu Saveta za odbranu i bezbednost - objašnjava.

SRBIJA SARAJEVU VAKCINE I POMOĆ, SARAJEVO SRBIMA UVREDE! DRAŽI IM FAŠISTI I ZLOČINCI OD TESLE I PUPINA, ŠANTIĆA! Toliko o tome koliko nas poštuju!

Dodaje da je Krivokapić upitan šta se na sastanku govorilo, ali se od njih, kako navodi, "prikriva razgovor sa tim diktatorom".

- Veoma sam zabrinut. Ima nešto što premijer ne želi da kaže nama - naglašava i dodaje:

- A šta je moglo da bude tajna? Vidimo da je taj dan prestao protest komita, da je vlada odustala od politike za državljanstvo.

Objašnjava da je nakon deset godina boravka u Crnoj Gori doneta odluka da bi po tom osnovu mogli da dobiju državljanstvo. Dodaje da je najviše takvih građana srpske nacionalnosti. Ali da se od toga odustalo. Na pitanje zašto i da li se tako komitima izašlo u susret - odgovara:

- Mi smo tražili od premijera i Vlade da oni vrše vlast, jer po ustavu vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku države, a ne da ih uplaši mala grupa. Očekivali smo da premijer reaguje hrabrije, da neće pristati na to da se krši zakon. Danas kada Vlada Crne Gore treba da primeni zakon zapravo šalje pogrešnu poruku prihvatajući ucene".

Na pitanje da li se očekuje "Crnogorsko proleće", aludirajući na "Arapsko proleće", Mandić navodi da kriminalni klanovi u Crnoj Gori raspolažu ogromnom količinom novca.

HRVATSKA NEĆE DOZVOLITI SRBIJI DA UĐE U EU, ako je i bilo dileme, sada je više nema! MILANOVIĆU, REŠI SUDBINU NESTALIH SRBA U RH, PA ONDA DELI LEKCIJE!

- Ovo što se dešavalo prethodnih dana, a i sam premijer je rekao da iza toga stoji Veselin Veljović, svi očekuju da će Veljović biti uhapšen, a mi imamo situaciju da premijer ide na noge Milu Đukanoviću i šalje poruku da se potčinio organizovanom krimnalu - kaže.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža rekonstrukciji ili padu Vlade kaže:

- Ne može da se nađe zajednički jezik sa onima sa kojima činimo parlamentarnu većinu. Šta je prirodnije nego da se izabere vast. Ovako - oni koji se sastaju sa Đukanovićem nisu spremni na to - kaže i dodaje da to govori da sastanak Đukanovića i Krivokapića nije bio slučajan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija