• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

07.05.2021

10:26

STARLINK VIĐEN IZNAD HRVATSKE, građani zabrinuti, dugi niz svetlećih objekata na noćnom nebu izazvao paniku /FOTO, VIDEO/

Balkan

STARLINK VIĐEN IZNAD HRVATSKE, građani zabrinuti, dugi niz svetlećih objekata na noćnom nebu izazvao paniku /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Neobična pojava na nebu iznenadila brojne građane Hrvatske. Brojni čitatelji su se javljali s fotografijama i snimcima na kojima se vidi dugačak niz svetala koje putuju po nebu

"Prvi put u životu sam video tako nešto, zvezde su odjednom počele da padaju u istu stranu. Prizor je trajao nekih 15-ak sekundi i onda je samo nestalo. Mislio sam da su možda avioni u pitanju, ali sumnjam da bi se tako kretali po nebu i odjednom nestali - piše čitalac iz Kaštel Sućurca, prenosi portal 24. sata.

​"Snimio sam to na nebu iznad Biograda, supruga i ja smo bili napolju. Izgledalo je poput zvezda, njih jedno 100-200 komada kretali su se od mora prema istoku. Nisu mogli biti ni avioni ni ništa slično jer su se sve te tačkice kretale u jednom pravcu, poput svetlećih metaka. Trajalo je sigurno pola minuta. Baš nam je čudno bilo, nikad nismo videli ništa slično", ispričao je čitalac iz Biograda.

"To smo snimili iznad Zadra, trajalo je najviše pola minute. Meni je to bilo stravično za videti jer je izgledalo poput NLO-a. Samo je išlo po nebu, kao da ju nešto poteže. Odjednom se pojavilo i tako je nestalo. Baš je bizarno", navodi očevidac iz Zadra.

 

 

Kako piše hrvatski portal, ne radi se o invaziji malih zelenih niti ikakvih drugih NLO-a, ne radi se ni o kineskoj raketi za koju se ne zna gde će tačno pasti. Radi se o još jednom projektu Elona Maska. Misija, nazvana Starlink 17, najnovija je u planu Spejs iksa za stvaranje 40 hiljda satelita kako bi se brzi internet preusmerio na Zemlju.

Ove nedelje kompanija je zvanično dobila više od 500.000 narudžbenica, potvrdio je inženjer Spejs iksa Šiva Baradvaj tokom prenosa lansiranja nove grupe satelita u svemir. Reč je o 26. po redu lansiranju Starlinka, kojim je u orbitu lansirano dodatnih 60 satelita. Ukupno, do sada je lansirano više od 1500 Starlink satelita, čime su zvanično postali najveća konstelacija satelita na svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17