• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2021

22:40

GORI SU I OD USTAŠA! Đukanović, Krivokapić i Bečić optužili Srbe i Srbiju za genocid!

Balkan

GORI SU I OD USTAŠA! Đukanović, Krivokapić i Bečić optužili Srbe i Srbiju za genocid!

Podeli vest

Milogorci su uradili ono što nije radio ni ustaša Sekula Drljević, optužili su Srbiju i sve Srbe kao najveće zločince na svetu! A, onda će ovog leta da nas "genocidaše" pozivaju da im spasimo letnju sezonu

Rezolicija o Srebrenici je usvojena sa 55 glasova za, protiv je bilo 19 poslanika, a udržanih 7. I nije problem što je usvojena nekakava rezolucija o Srebrenici, problem je ono na šta se ona poziva. E, tu je sve laž do laži i najstrašnija osuda srpskog naroda. Krivokapić je tako na najdirektiniji način nastavio politiku po zlu čuvenig Sekule Drljivića i njegovog odnosa prema Srbima.

I da sve bude još interesantnije, Krivikapić i ekipa se ne libe i neće imati nikakav problem da "genocidne Srbe" pozovu da tokom leta pare potroše na crnogorskom promorju! Živi bili, pa videli, ima da se "ubiju" od uvlačenja Srbima... 

ŠTA SADA, LEPOSAVIĆ JE SMENJEN?! KRIVOKAPIĆ VIŠE NEMA VEĆINU, SRBI GA NEĆE, A DIL SA MILOM I DPS NE SME DA PRAVI... Crna Gora ulazi u neviđen haos...

Rezolucija koju je Krivokapić, uz pomoć DPS, ali i URA i nekih drugih partija koje su do sada slovile kao prosrpske (Demokrate Alekse Bečića) progurao podrazumeva, između ostalog, osudu i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, kai i da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

Evo šta se sve nalazi u Rezoluciji o Srebrenici: 

1) najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici;
2) potvrđuje da se genocid dogodio na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata u kojem je stradalo preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti;
3) zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici;
4) proglašava 11. jul Danom sećanja na žrtve Srebrenice;
5) potvrđuje rešenost države Crne Gore, punopravne članice NATO alijanse, da afirmiše vrednosti mira i stabilnosti;
6) poziva nadležne institucije na sprovodenje istraga i procesuiranja optuženih za genocid u Srebrenici, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti;
7) izražava saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i za njihove porodice i poziva sve susjedne države da nastave da obezbjeđuju pravdu i dugoročnu podršku preživjelima.

Tako je, u vreme kada se srpski narod u Crnoj Gori suočava sa najstrašnijom diskriminacijom i pokušajima nametanja novog identiteta od strane DPS i Mila Đukanovića, i aktuelni premijer Zdravko Krivokapić krenuo putem po zlu čuvenog Sekule Drljevića.

Kivokapiću sada preostaje da napravi novu skupštinsku većinu sa DPS i Milom Đukanovićem, ako se naravno usudi na takvu izdaju srpstva!

Poređenja su sasvim očigledna s obzirom na to da je Sekula Drljević, kolaborant iz Drugog svetskog rata i jedan od prvih Crnogoraca koji su prestali da se izjašnjavaju kao Srbi, a istovremeno je i autor dela današnje himne Crne Gore.

ŠMITU JE BOLJE DA NE DOLAZI U BIH, RASTURIĆE GA SRBI, A POMOĆI ĆE IM I HRVATI! Majstore ostani u Nemačkoj, ne vrede te pare tolikog rizika!

Sekula Drljević je u mladosti sebe smatrao za Srbina i bio je srpski nacionalista i zagovornik ujedinjenja Crne Gore i Srbije. 

Kada je ostao bez željene funkcije ministra pravde u novoj državi Kraljvini SHS postao je jedan od najvećih protivnika te države, a tokom Drugog svetskog rata priključio se ustašama i NDH.

Krivokapić je rezolucijom o Srebrenici na najbrutalniji način ismejao i Gideona Grajfa, izraelskog istoričara i najvećeg svetskog stručnjaka za Holokaust, koji je bio na čelu Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje genocida u Srebrenici.

Profesror Grajf je utvrdio da u Srebrenici nije bilo genocida i da svako ko koristi taj termin u vezi sa ratnim događajima iz 1995. ima veoma loše namere! 

DEMOKRATSKI FRONT NAKON SMENE LEPOSAVIĆA BESKOMPROMISAN! Traže novi koalicioni dogovor i NOVU VLADU!

Broj srebreničkih žrtava, utvrdio je Grajf, ne premašuje 3.714 ljudi!

- Ja sam Jevrejin i odlično znam šta je genocid, a to što se desilo u Srebrenici ne može da se nazove genocidom. Svaka smrt je tragedija, užasna tragedija, ali broj žrtava je takođe bitan. Dakle, mi smo utvrdili da se u Srebrenici ne radi o genocidu, i to ću ako treba ponoviti stotinu hiljada puta jer tamo genocid nije počinjen - jasan je Grajf.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 2 godine

ha ha ha Evo i Crnogorci postadoše normalni....koliko će trebati nebeskim srbima.....?????Dok se ne skupe pod šljivu? ha ha ha

VLADO

pre 2 godine

JEBALI VAM NANU I SVE PO STANU USTASE I CRNOGORCI ! ! ! USRALI SE DABOGDA CETNICI ! ! ! MAMU VAM JEBEMO DO KRAJA VASIH BIJEDNIH ZIVOTA ! ! !

Ahab

pre 2 godine

A da malo pustite ustase kraju i bavite se svojim problemima?

jovo

pre 2 godine

Svim poslanicima koji su glasali za sramnu rezoluciju treba trajno zabraniti ulazak u Srbiju.

NENAD

pre 2 godine

..cudno ..pa ako smo mi napravili genocid ...(dokazano da je francuska i britanska vojna obavjestajna sluzba umjesana u cijeli slucaj)..sta onda reci za NIJEMCE pobise pola svijeta...sta reci za hrvate za JASENOVAC,,cak i za djecu logore sto nigdje nije biljezeno do sada...pa pobogu sta reci za amerikance bacise ne jednu vec dvije atomske bombe?????!!!Sta su oni ako smo mi genocidasi ....toj prokletoj cinicnosti nema kraja ...cudim se sto Gospod toliko vise ceka???

Laky

pre 2 godine

Pre litija su udarili najžešće i tad napisah da su gori milogorci i montenegrini od ustaša i obistinilo se. Otimanje verskih, historijski i nacionalnih vrednosti sa ciljem zatiranja je genocid, ali ovakva "gebelsovska" propaganda sa lažima i podvalama je neprevaziđena. Ovo je ludilo koje budi gađenje i isključivosti, ovo je put u sukob i rat, ovo je plod politike zapadnih službi i sigurno da ova prevara sa Krokapićom je veća od ulaska u NATO.

Vla

pre 2 godine

Trcite brzo na more crne gore, ostavite I'm sto vise Para, zmija Koje ste gajili u nedrima se osilila, srecno vam bilo

TADIJA ZEMUN

pre 2 godine

crnogorci nikad nisu bili SRBI niti ce ikad biti,kad to SRBI budu shvatili,sve ce biti lakse po SRBIJU i SRBE uopste,nas problem je sto su nam na vlasti izdajnici vise od100 godina,a vecina njih ima crnogorsko poreklo,ovde im je mnogo lepo,pa ne bi nista da menjaju,generacijama nista ne rade,a mnogo dobro zive,dok to sve ne najurimo nece nam biti bolje,za pocetak ukinuti dvojna drzavljanstva,koja SRBI daju,a crnogorci ne.......

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59