• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.08.2021

12:52

PATRIJARH PORFIRIJE PREDVODI LITIJE U DOBOJU! Dodik: Srpski narod bi IZGUBIO IDENTITET da nije bilo SPC! /FOTO, VIDEO/

Balkan

PATRIJARH PORFIRIJE PREDVODI LITIJE U DOBOJU! Dodik: Srpski narod bi IZGUBIO IDENTITET da nije bilo SPC! /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Srpska pravoslavna crkva jedan od najvažnijih stubova identiteta srpskog naroda i da bi, da nije bilo SPC, taj identitet bio izgubljen kroz vekovne okupacije koje su nad njim vršene

Dodik je istakao da poseta patrijarha srpskog Porfirija Doboju, koji danas obeležava slavu, predstavlja veliku čast za sve građane Republike Srpske.

Čestitajući slavu rukovodstvu grada i građanima, Dodik je poručio da je Doboj strateški važan za Republiku Srpsku i da je zato ovaj grad danas veliko gradilište, prenela je RTRS.

- Doboj sve više poprima novo lice sa projektima koje ćemo završiti, poput bolnice, dvorane, administrativnog centra koji će biti izgrađen - naveo je Dodik.

Liturgija u Doboju

Na hiljade ljudi učestvuje na litiji u Doboju koju predvodi patrijarh Porfirije, povodom krsne slave tog grada – Preobraženja Gospodnjeg.

Patrijarh je prvo održao liturgiju u Doboju, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske, nakon čega je formirana litija do gradske uprave, gde je rezan slavski kolač.

Uz mnogobrojne vernike, u litiji su učestvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

 

Ovom svečanom činu prisustvovali su i potpredsednik Narodne skupštine Milan Petković, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar za neučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, kao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, prenosi RTRS.

Tu su i poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija