• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2019

10:14

TRAŽIO ZAMRZAVANJE VOJNE POMOĆI... Isplivali novi detalji afere zbog koje je TRAMP OPOZVAN! Senat posle PRAZNIKA odlučuje o SUDBINI PREDSEDNIKA!

Vesti

TRAŽIO ZAMRZAVANJE VOJNE POMOĆI... Isplivali novi detalji afere zbog koje je TRAMP OPOZVAN! Senat posle PRAZNIKA odlučuje o SUDBINI PREDSEDNIKA!

Podeli vest

U američkom Kongresu je u toku praznična pauza posle odluke Predstavničkog doma o opozivu predsednika Donalda Trampa, a članovi Kongresa su otišli na pauzu bez dogovora o nastavku procesa

Glavno pitanje trenutno u Vašingtonu je kako će izgledati takozvano suđenje u Senatu, na kojem će se odlučivati o Trampovoj smeni, kao i da li će demokratama biti omogućeno da pozovu nove svedoke tokom tog procesa, navodi Glas Amerike.


Gornjem domu Kongresa još nije ni prosleđena rezolucija o opozivu, usvojena u Predstavničkom domu, zbog čega republikanci i Tramp kritikuju predsedavajuću Nensi Pelosi.

U američkom Kongresu u toku je pauza u zasedanju, ali republikanci i demokrate nastavljaju da se spore u pogledu opoziva Trampa i predstojećeg suđenja u Senatu, na kojem će se odlučivati o njegovoj smeni.

- Požurili su da glasaju o opozivu, a sada odjednom Nensi Pelosi odugovlači sa procesom- rekao je republikanski senator iz Viskonsina Ron Džonson.

Istovremeno, njegov demokratski kolega Dag Džons iz Alabame tvrdi:

- Ako zaista veruju da je slučaj protiv Trampa tanak, to je zato što je predsednik Sjedinjenih Država naredio svojim glavnim saradnicima, koji imaju direktna saznanja o svemu, da ne svedoče.

JOŠ JE RANO OTPISATI TRAMPA! Evo šta sada, posle opoziva u Predstavničkom domu, čeka PREDSEDNIKA SAD! (VIDEO)


Nakon što je Tramp prošle nedelje ušao u istoriju kao treći američki predsednik opozvan u Predstavničkom domu, članovi Kongresa otišli su na odmor bez dogovora o tome kako će izgledati nastavak procesa.

Demokrate žele da u Senatu svedoče predsednikovi aktuelni i bivši saradnici koji su odbijali da sarađuju u istrazi o opozivu.

Zahtev za izvođenjem novih svedoka, između ostalog, pravdaju i novoobjavljenim mejlovima, u kojima se navodi da je Bela kuća tražila zamrzavanje vojne pomoći Ukrajini samo sat i po nakon spornog telefonskog razgovora američkog lidera sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, koji je bio i povod za Trampov opoziv.

- Senator Mekonel i predsednik Tramp nisu izneli dobre razloge zašto ne bi trebalo da bude svedoka i dokumenata- smatra Čak Šumer, lider demokratske manjine u Senatu.

Lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel više puta je sugerisao da nema potrebe za saslušanjem svedoka, iako nije isključio tu mogućnost.

Bela kuća želi brzo okončanje procesa u Senatu, na kojem se očekuje da Tramp bude oslobođen optužbi.

Tramp je na Tviteru napao predsedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi, nazivajući je "ludom" zato što još nije prosledila rezoluciju o opozivu bez koje ne može da počne suđenje u gornjem domu Kongresa.

TA LUDAČA...Tramp doživeo NERVNI SLOM NA TVITERU: To je MARŠ SAMOUBISTVA


Pelosi ističe da to neće uraditi dok se ne utvrde pravila za suđenje.

- Spremni smo kada budemo videli šta oni imaju- kazala je.

ONA JE PRESUDILA TRAMPU! Diše za vratom Merkelovoj, ima petoro dece, a jedna ODLUKA UČINILA JU JE NAJMOĆNIJOM ŽENOM U AMERICI


Dok članovi Kongresa raspravljaju o opozivu, ankete pokazuju da je to pitanje duboko podelilo zemlju, a da dug proces u Predstavničkom domu nije mnogo promenio odnos snaga.

Prema mišljenju Kapri Kafaro, profesorke Američkog univerziteta u Vašingtonu, proces opoziva nije značajno uticao na promenu stavova, već samo učvrstio postojeće.

Senat će o smeni Trampa, koji je u Predstavničkom domu optužen za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa, raspravljati u januaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija