• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

03.02.2020

16:44

TRAMPOV PLAN JE PRISTRASAN! Muslimanske nacije odbacile predlog za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba

Vesti

TRAMPOV PLAN JE PRISTRASAN! Muslimanske nacije odbacile predlog za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba

Podeli vest

Nekoliko dana nakon što su zalivske arapske države izrazile podršku naporima američkog predsednika Donalda Trampa za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba, predstavnici tih istih zemalja i drugih muslimanskih naroda okupili su se u Saudijskoj Arabiji i odbacili plan Bele kuće kao pristrasan

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije, princ Fejsal bin Farhan, rekao je da to kraljevstvo podržava napore koji podstiču na pregovore, ali i da takve inicijative moraju postići pošteno rešenje koje obezbeđuje prava palestinskom narodu stvaranjem nezavisne države sa Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom, preneo je AP.

SMRT AMERICI! SMRT IZRAELU! U Bejrutu protesti Libanaca i Palestinaca zbog Trampovog plana

PALESTINCI PRETE NOVIM RATOM PROTIV IZRAELA! Donald Tramp izazvao potpuni haos na Bliskom istoku!

On je govorio na skupu 57-člane Organizacije islamske saradnje (OIC) u saudijskom gradu Džedi, koja je osudila Trampov plan.

OIC je istakla da Bela kuća ima pristrasan pristup i da plan prihvata "izraelsku priču" i odobrava aneksiju ogromnih područja okupirane palestinske zemlje pod izgovorom osiguravanja bezbednosti za Izrael.

Grupa je saopštila da američki predlog ne ispunjava minimalne zahteve pravde i uništava temelje mira.

U saopštenju OIC-a je navedeno da je Istočni Jerusalim "večna prestonica" buduće palestinske države i istaknuto da je to kamen temeljac pitanja muslimana širom sveta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TRAMP NAMERIO DA REŠI SPOR IZRAELA I PALESTINE! PALESTINICI SPREMAJU "DANE BESA! Mirovni plan za Bliski Istok izazvaće nove nevolje!
Planeta

TRAMP NAMERIO DA REŠI SPOR IZRAELA I PALESTINE! PALESTINICI SPREMAJU "DANE BESA! Mirovni plan za Bliski Istok izazvaće nove nevolje!

Američki predsednik Donald Tramp otkrio je svoj dugo očekivani plan Bliskog Istoka - efektivno viziju svoje administracije za rešenje izraelsko-palestinskog sukoba. Prema visokim zvaničnicima američke administracije, sporazum predviđa stvaranje dve države - palestinske države sa glavnim gradom u Istočnom Jerusalimu i države Izrael

28.01.2020

19:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija