• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2020

14:10

NAKON 70 GODINA, DVE PRIJATELJICE JE SPOJILA KORONA! 1950. se zajedno lečile se od smrtonosnog virusa, a sada leže u istoj sobi

Vesti

NAKON 70 GODINA, DVE PRIJATELJICE JE SPOJILA KORONA! 1950. se zajedno lečile se od smrtonosnog virusa, a sada leže u istoj sobi

Podeli vest

Dve žene iz austrijske pokrajine Tirol, koje su se upoznale 1950. godine u klinici u Insbruku, ponovo su se srele zbog infekcije koronavirusa.

Krajm 50-tih u Austriji je harao smrtonosni virus, od kojeg je obolelo oko 4.000 ljudi, pretežno deca, a tako i dve devojčice Brunhilde Hel iz Absama i dve godine starija Ilze Fišler iz Hala.

Te dve devojčice tada su delile istu sobu u bolnici više nedelja.

Obe žene, nakon 70 godina, ponovo su se u isto vreme inficirale virusom, ovaj put koronom, i pukom igrom slučaja ponovo se našle u istoj sobi, kao i nekada, krevet uz krevet.

- Neverovatna je slučajnost da me je Brunhilda nakon 70 godina prepoznala i da smo se sada ponovo srele kao korona pacijentkinje - rekla je Ilze Fišler.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija