• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

10.04.2020

17:51

ŠOK! VUHAN NIJE IZVOR ZARAZE, OVO JE ISTINA O VIRUSU KAO BIOLOŠKOM ORUŽJU! Kineski stručnjak ZAPANJIO javnost!

Vesti

ŠOK! VUHAN NIJE IZVOR ZARAZE, OVO JE ISTINA O VIRUSU KAO BIOLOŠKOM ORUŽJU! Kineski stručnjak ZAPANJIO javnost!

Podeli vest

Guo Jubiao iz Odeljenja za pulmologiju i intenzivnu negu Treće pridružene bolnice Sun Jat-Sen univerziteta u ekskluzivnom intervjuu za „Alo!“, na pitanje kako, kao doktor, gleda na sve teorije zavere oko koronavirusa, kaže da kineski grad Vuhan nije izvor zaraze

- Mi smo lekari, bavimo se lečenjem pacijenata, nismo političari, o teorijama zavere razgovaraju političari, ja ne želim da previše polemišem na tu temu. Neki su napadali Kinu, ali u samom početku bolest se pojavila u Vuhanu, ali Vuhan nije izvor zaraze. Suština je, dakle, svih tih teorija zavere da li je virus napravljen kao biološko oružje. Prema dosadašnjim saznanjima, genotip virusa u SAD, Italiji i Japanu je drugačiji. S obzirom da je u tim zemljama različit genotip virusa, postoji mogućnost da su i različiti izvori zaraza. Za teorije zavere koje govore u prilog tome da je u pitanju biološko oružje nema dovoljno dokaza i ne možemo da raspravljamo na tu temu. Postoje i priče da će se u Italiji raditi obdukcije ljudi koji su umrli zbog posledica upale pluća u oktobru 2019, pa će se videti da li je taj virus postojao pre nego što se pojavio u Vuhanu. Takođe ostaje nerazjašnjeno kako se posada američkog nosača aviona mogla zaraziti ovim virusom.

Foto: Informer/Zoran Sinko

 

U Kini postoji izreka koja glasi: „Ko je čist i ispravan, uvek će takav i ostati, a ko nije, takođe će takav ostati“. Kad prođe ovaj talas pandemije, neke stvari će biti jasnije. Ono što je važno jeste da virus ne poznaje državne granice, i da svi zajedno, ceo svet, moramo da se borimo protiv njega. Ovo je velika katastrofa koja nas je sve zadesila i nema nikakvog smisla da se međusobno optužujemo. Dok je još trajao Prvi svetski rat, prisetimo se, pojavila se španska groznica. Ali, ispostavilo se da ta groznica nije potekla iz Španije, nego se najpre pojavila kod američkih vojnika, a onda je iz Amerike preneta u Evropu, i od te bolesti je umrlo desetine miliona ljudi. Sve ovo govorim imajući u vidu da se ponegde neosnovano za Covid-19 pojavljuje naziv „kineski virus“ ili „virus iz Vuhana“ - naglasio je Jubiao.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mika

pre 4 godine

Ma mogu da se "vade" koliko hoce, virus je napravljen kod njih pa im je "pobego", pored Vuhana se nalaze 3 labaratorije kineske armije za biolosko oruzije, cel svet to zna, imaju i satelitski snimci, a oni "nije kod nas..." Neka nas ne prave blesavima, pa i SARS i Pticiji grip i Svinjski grip sve je pocelo u Kini. 'Igraju" se sa bolestima a nepaze.

rade

pre 4 godine

Bravo mika,ti si jedini koji ga je vidio kako bjezi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija