• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Index.hr

15.09.2020

16:19

TRAMP IZDOMINIRAO, IMA NOVI BISER! Bizarni komentar na požare i globalno zagrevanje

Vesti

TRAMP IZDOMINIRAO, IMA NOVI BISER! Bizarni komentar na požare i globalno zagrevanje

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp posetio je Kaliforniju povodom velikih požara koji haraju tom saveznom državom, kao i ostatkom zapadne obale SAD-a.

A u sklopu tog posete sastao se s demokratskim guvernerom Gavinom Newsomom i drugim kalifornijskim službenicima. Američki predsednik je, još jednom, negirao ulogu koju globalno zagrevanje igra u katastrofalnim požarima poput onih koji trenutno haraju Kalifornijom, Oregonom i Vašingtonom (saveznom državom). 

- Zahladiće, samo gledajte - odgovorio je Tramp uz smeh direktoru Agencije za nacionalne resurse Kalifornije, Wadeu Crowfootu. 

Crowfoot ga je, naime, upozorio da je potrebno "prepoznati klimatske promene i ono što rade našim šumama". 

- Ako ignorišemo nauku i na neki način guramo glavu u pesak i mislimo da se tu radi samo o upravljanju vegetacijom, nećemo uspeti da zaštitiimo žitelje Kalifornije - dodao je Crowfoot, referirajući se na Trampovo insistiranje da su požari u Kaliforniji isključivo posledica lošeg upravljanja šumama, a ne klimatskih promena koje isušuju vegetaciju i čine je podložnijom za širenje požara.

Foto: AP Photo

Požari u Kaliforniji

Na Trampov bizarni i naučno potpuno neutemeljeni komentar da će globalno zagrevanje biti zamenjeno "hlađenjem" Crowfoot mu je pristojno odvratio: "Volio bih da se nauka slaže s Vama."

A ono što je Tramp odgovorio na to bilo je verojatno najdirektnije poricanje nauke koje je dosad izrekao. 

- Mislim da nauka ne zna, ustvari - rekao je Tramp.

Teško je reći da li se Tramp šalio ili nije, ali jasno je da aktualni američki predsednik već dugi niz godina poriče naučni konsenzus o ljudski izazvanim klimatskim promjenama,. 

Podsetimo, požari širom Oregona, Kalifornije i Vašingtona uništili su hiljade domova i više desetina manjih gradova od avgusta, dok je spaljeno 1,6 miliona hektara zemlje, a dvadesetak je ljudi poginulo. Tramp je odobrio saveznu pomoć za Kaliforniju i Oregon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija