• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.10.2020

11:16

ZASTRAŠUJUĆI DESANT BRITANACA NA BROD USRED OKEANA! Upali su bukvalno s neba, ova šokantna scena je samo delić RATOVANJA BUDUĆNOSTI! (FOTO/VIDEO)

Vesti

ZASTRAŠUJUĆI DESANT BRITANACA NA BROD USRED OKEANA! Upali su bukvalno s neba, ova šokantna scena je samo delić RATOVANJA BUDUĆNOSTI! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Britanska vojska redovno uvežbava desante na naprijateljske objekte, ali ovog puta njeni specijalci nose leteća odela na mlazni pogon!

Scena snimljena proletos tokom vežbi britanske mornarice gotovo je nadrealna, pomalo i jeziva.

 

 

Naime, jedinica je uvežbavala desant na manji brod, a posebno obučena ekipa nosila je "raketna odela" i bukvalno uletela na brod iz jednog čamca. U filmskoj sceni, čamac se velikom brzinom približava brodu, a onda odjednom nekoliklo specijalaca uzleće i poput crnih ptica leti i sleće na brod.

 

 

Odela se sastoje od posebnog materijala, a pokreće ga nekoliko mlaznih motora postavljenih na ruke i leđa pilota.

Leteća odela se sve više spominju u javnosti, a za to je "kriv" britanski inovator Ričard Brauning, koji je i sam sa svojim timom učestvovao u ovom "desantu". Britanska vojska se, inače, uveliko obučava za rad u letećim odelima.

Odelo pokreću veliki motor i šest malih mlaznih motora na rukama, pomoću kojih upravlja. Ima 1.000 konjskih snaga i troši četiri litra mlaznog goriva A-1 u minutu, istog onog koje koriste borbeni i komercijalni avioni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

E, sada, da zamislimo kako su na brodu naoruzani ljudi, nekim automatskim puskama. Ovi bi padali u more poput gavranova. Ovo moze da koriste da upadnu na kruzer ili neki trgovacki brod i donesu neku pomoc, ali na neki brod sa posadom pod oruzjem bi bio masakr. Bukvalno niti jedan ne bi stigao do brod.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija