• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

08.02.2021

19:37

(VIDEO) POLJACI SIMULIRALI RAT SA RUSIJOM, IZDRŽALI SU NEVEROVATNIH PET DANA, NATO IM NIJE POMOGAO! Sad znaju na čemu su...

Vesti

(VIDEO) POLJACI SIMULIRALI RAT SA RUSIJOM, IZDRŽALI SU NEVEROVATNIH PET DANA, NATO IM NIJE POMOGAO! Sad znaju na čemu su...

Podeli vest

Politikolog Jevgenij Satanovski nije bio nimalo iznenađen rezultatima virtuelnih vežbi „Zima 2020", koje su održale poljske oružane snage

Varšava je polagala velike nade u izvedene simulacione vojne vežbe.

Pretpostavljalo se da će se poljska vojska nositi sa ruskom agresijom i izdržati do dolaska glavnih NATO snaga.

Međutim, rezultati igre bili su obeshrabrujuc´i, Poljska je kapitulirala za samo pet dana. Istovremeno, nije pomoglo ni to što je vojno osoblje evropske države koristilo američko oružje, od kojeg nema ni traga ni glasa.

Satanovski je, komentarišući ovu vest, skrenuo pažnju na zanimljivu činjenicu. Kao što je stručnjak primetio, Poljaci su koristili ne samo nepostojeće oružje, već su se opirali samo vojsci Belorusije i ruskim jedinicama raspoređenim u Kalinjingradskoj oblasti.

Ali čak i uz značajnu superiornost u ljudstvu, nisu mogli da izdrže neophodna 22 dana, bili su poraženi i izgubili oko 80% ljudi.

MOSKVA ĆE UZVRATITI NA NEPRIJATELJSKE ODLUKE POLJSKE, NEMAČKE I ŠVEDSKE! Zaharova jasna, ovako se ne može sa Rusijom!

Prema rečima politikologa, eksperiment, u kome je Poljska dobila ulogu odskočne daske za ofanzivu NATO-a na Kalinjingrad, pokazao se neuspelim.

U trenutnoj geopolitičkoj situaciji, kada „Velika igra" između Sjedinjenih Država i Rusije sve više dolazi do izražaja, Varšavi se, kao i čitavoj Evropi, dodeljuje uloga „pregovaračkog žetona".

- Ako započne („Velika igra"), ove zemlje jednostavno neće biti na mapi. Da li je ona, poput Baltika sa Moldavijom i Ukrajinom, u prvom planu? Na prvim linijama.

ŠOK! IRAN PREDSTAVIO 340 RAKETNIH BRODOVA! AMERI I NATO NAPADNITE, AKO SMETE! Nimic u nikad većem problemu, sa ovim se ne može izboriti!

Šta se obično dešava sa onima na prvim linijama fronta? Tačno, uništavaju se. A zašto sažaljevati pijune?"- rezimirao je Satanovski.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
General Sotirovic

pre 3 godine

Hmmm.. Mislim da bi rat Poljaka i Rusa bio nepotreban. Uprkos donekle teskoj proslosti to su bratski narodi koje Vatikan stalno gura jedne na druge.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija