• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

18.02.2021

08:25 >> 13:55

SEVERNI TOK 2 MORA STATI, TO JE PITANJE ŽIVOTA I SMRTI! Ukrajinci u agoniji, ako Rusija istera svoje ispadaju iz igre, a to za Kijev znači samo jedno...

Vesti

SEVERNI TOK 2 MORA STATI, TO JE PITANJE ŽIVOTA I SMRTI! Ukrajinci u agoniji, ako Rusija istera svoje ispadaju iz igre, a to za Kijev znači samo jedno...

Podeli vest

Obustava projekta „Severni tok 2“ za Ukrajince je pitanje života i smrti, kaže direktor ukrajinske naftne kompanije „Naftogas Ukrajine“ Andrej Koboljev. Ukoliko projekat bude završen, Ukrajina će biti nezaštićena pred ruskom agresijom, tvrdi on

Dok preko teritorije Ukrajine ide tranzit gasa u zapadnu Evropu, ukrajinski tranzitni sistem će biti „deo sistema odbrane“, a promene na tom planu će zemlji naneti štetu, naveo je on.

„Tada će naša biti daleko ranjivija pred ruskom agresijom. I baš zbog toga je obustava ‘Severnog toka 2’, bez preuveličavanja, pitanje života i smrti za naše građane“, napisao je Koboljev na Fejbuku.

Podsetimo, projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bore Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU. SAD su uvele sankcije gasovodu u decembru 2019. godine, usled čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ bila primorana da zaustavi radove na polaganju cevi.

Protiv gasovoda su i Ukrajina, baltičke zemlje i Poljska. Radovi su nastavljeni posle godinu dana kada je brod „Fortuna“, protiv kojeg su SAD takođe uvele sankcije, položile 2,6 kilometara cevi u teritorijalnim vodama Nemačke.

Ostalo je da se izgradi još 148 kilometara gasovoda od ukupno 2.460 kilometara  - od otga 120 kilometara u Danskoj  i 28 u Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragče

pre 3 godine

Vreme je da Ukraina shvati da su oni Rusi! Odnosno, "okrajak" od Rusa. Kao Kranjska gora, Krainska gora, kao Srpska kraina, kao Vojna Kraina, kao Timočka kraina; što su okrajak, skrajak, deo nečega. To jasno kaže i samo ime - Ukraina ili Kraina.

Djordje

pre 3 godine

Kakav tekst!? Bio bi zanimljiv da ga ne ponavljate godinama! Ima li nesto sto nije receno po stot put? Tesko! Pritom raspitajte se malo koliko kilometara je jos ostalo do zavrsetka radova! Vasa informacija je pogresna!

Laky

pre 3 godine

Nemci su sebi najvažniji, a ukrajinci će shvatiti gde im je mesto, a licemerstvo i obmana naroda će skupo koštati najviše lakoverne.

Zaboravljena pogodnost

pre 3 godine

Pa ko vas .ebe Ukrajinci , kada ste ispunjavali šta od vas traži globalistička i kabalistička banda.

zdenko

pre 3 godine

Ne razumem Ukrajinsku oligarhiju. Kazu Ruska agresija se nastavlja a ne mogu bez Ruskog gasa? Gospodo kupujte gas od Amerikanaca, oni ga imaju koliko god hocete. U cemu je problem?

Miroslav

pre 3 godine

Боже како су ови украјинци чудни... Па украјинци су већ испали из игре без обзира на то да ли ће Северни ток 2 бити или неће бити изграђен. Руси нису баш толико малоумни колико их запад представља. Руси се одавно залажу за престојавање сарадње са истоком пошто их запад стално кињи и уцењује. Запад ће Русију једноставно натерати да Русија равномерно развија и гради исток и север земље. Западни део Русије ће служити за туризам, а у источном и удубини територије Руси већ одавно фаворизују индустрију и остале привредне гране. Према томе, како год обрнете, окренете Русија сигурно неће бити на губитку. А што се тиче Украјине, искрено, једноставно ми их је жао.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija