• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

10.03.2021

07:00

KIJEV DOVLAČI VOJSKU NA GRANICE DONBASA, PRIMEĆENI VOZOVI PUNI TENKOVA I OPREME, ukrajinski dezerter otkrio gde je planiran napad... SVE OČI UPRTE U PUTINA!

Vesti

KIJEV DOVLAČI VOJSKU NA GRANICE DONBASA, PRIMEĆENI VOZOVI PUNI TENKOVA I OPREME, ukrajinski dezerter otkrio gde je planiran napad... SVE OČI UPRTE U PUTINA!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine se ubrzano spremaju za napad na Donbas. Ofanziva može početi na proleće ili leto, rekao je u intervjuu za Ria FAN poznati ruski vojni stručnjak i kapetan prve klase u rezervi Vasilij Dandikin

Podsetimo, pre nekoliko dana je ukrajinski dezerter otkrio pripadnicima armije Donjecke Narodne Republike da se Kijev sprema za ofanzivu na Donbas, i precizirao je da će ukrajinska vojska najverovatnije pokušati proboj u rejonu Dokučajevska i Jelenovke.

Ukrajinska vojska uveliko dovlači pojačanja na istok zemlje, što je podgrejalo strahove o velikoj ofanzivi koja će nastupiti kada se otopi sneg.

U poslednjih mesec dana sve češće se pojavljuju snimci transportnih vozova krcatih vojnom tehnikom koji jure ka Donjecku. Gotovo je sigurno da tenkovi i oklopna vozila neće biti korišćeni u defanzivne svrhe ili za patroliranje po civilnim naseljima.

Dandikin  smatra da su planovi Kijeva za februarsku ofanzivu osujećeni pre svega zato što su informacije o pripremama javno objavljene. Ali Kijev nije napustio svoje ambicije da "odseče" DNR od Luganjske Narodne Republike i izbije na granicu sa Rusijom.

- Što se tiče informacija da je ofanziva trebala da počne 15. februara, govorio sam i o tome. Najverovatnije je upravo činjenica da su ti planovi obelodanjeni uticala na oružane snage Ukrajine da otkažu napad. Ali i dalje stoji činjenica da se kijevski političari nerado pridržavaju sporazuma iz Minska, što upućuje na to da planiraju kratak, pobednički rat u Donbasu. NJihov glavni zadatak je da preseku DNR od LPR, i da izađu na granicu sa Rusijom. U poslednje vreme gađaju Donbas takvim intenzitetom da je komanda DNR izdala naređenje o uzvraćanju vatre. LJudi umiru svakodnevno, a vojska Ukrajine noću dovlači pojačanja - rekao je Dendikin. 

(FOTO) BEOGRAD MORA DA REAGUJE! BUGARSKI MINISTAR OTIMA DELOVE SRBIJE! Malo mu cela Makedonija, delovi Grčke, hoće Niš i Vranje... AMAN!

Pored toga, stručnjak je ocenio i borbenu gotovost ukrajinske vojske za rat u Donbasu. Prema njegovim rečima, stanovnike narodnih republika čeka "pakleno proleće".

- Zbog blatnjavih puteva će najverovatnije odložiti početak vojnih operacija za maj. Po tom pitanju Kijev uživa apsolutnu podršku SAD i Velike Britanije. Ukrajinci žele da ratom reše svoje unutrašnje probleme, pre svega tešku ekonomsku situaciju i činjenicu da partija Zelenskog gubi popularnost. Želeo bih da podsetim da je on nedavno zabranio vodeće opozicione TV kanale. Čisti se informaciono polje, zato što raz nije popularan među Ukrajincima. Ali njihova vojska se neće lagano ušetati u Donbas. Tamo žive snažni i jaki ljudi, koji nemaju gde da se povuku. U isto vreme Ukrajinci hoće da se osvete za ponižavajuće poraze kod Debaljceva i Ilovajska - rekao je Dendikin.

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin ističe da će u slučaju razbuktavanja neprijateljstava u Donbasu, Rusija će iskoristiti sve moguće diplomatske kanale kako bi zaustavila krvoproliće na teritoriji istočne Ukrajine

Foto: Printskrin/Fotoilustracija

On je, takođe, primetio da u regionu rastu tenzije i da će Kijev za povratak pobunjenih regiona upotrebiti silu. Pušilin je kao dokaz za te tvrdnje izneo i činjenicu da ukrajinska vojska u poslednje vreme dovlači pojačanja na liniju razdvajanja, kao i sve češća granatiranja oblasti pod kontrolom DNR.

SRBIJA NA TO NEĆE PRISTATI NI POD KAKVIM UCENAMA! Albancima dve i po države, a Srbi da se odreknu i jedne, ZAPAD JE PREŠAO CRVENU LINIJU!

Lider DNR je istakao da se Kijevu za sada ograničava na granatiranje delova fronta, ali je naglasio i da su Milicije DNR i LNR u stanju da ukrajinskoj vojsci pruže žestok otpor i bez vojne pomoći Rusije.

Podsećamo, poslednjih dana su učestali incidenti na istoku zemlje, pre svega granatiranja sela od strane ukrajinske vojske. Prema informacijama koje su objavili ruski mediji, Kijev će čekati da se otopi sneg pre nego što krene u veliku ofanzivu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komandant 1001

pre 3 godine

Nesmemo smesti sa uma što je bila "U"krajina u 2ww sa velikim ukrajinskim Banderasom, nacistom, čija vojska je sa hitlerovom haračila Rusijom. Nesmemo smesti sa uma da je Ukrajina 35%"Unijatska" koja priznaje Papu. Nesmemo smesti sa uma da je Ruski Kijev bio prva zasada ruskog Pravoslavlja ! I na kraju, stvaranjem SSSR-a sa teorijom jednakosti podeljen je SSSR na Republike i tako od stare Rusije "skrojili" Ukrajinu tačka

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17