• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

16.04.2021

11:18

I BRAZILSKI MEDIJI BRUJE O USPEHU SRBIJE! Dok Evropljani vode bitku za nabavku vakcina, Srbi biraju kojim cepivom će se imunizovati!

Vesti

I BRAZILSKI MEDIJI BRUJE O USPEHU SRBIJE! Dok Evropljani vode bitku za nabavku vakcina, Srbi biraju kojim cepivom će se imunizovati!

Podeli vest

I brazilski list Folha de Sao Paulo pisao je o vakcinaciji u Srbiji navodeći da se Srbija istakla kampanjom imunizacije protiv korona virusa, na kontinentu na kojem se, kako kaže, brojne zemlje bore sa nabavkom vakcina

Ovaj najugledniji i najuticajniji dnevni list piše da je Srbija uspela da obezbedi dovoljno vakcina pet različitih proizvođača za svojih sedam miliona stanovnika, iako spada u zemlje sa manjim ekonomijama.

Kako se navodi, dok Evropljani vode bitku kako da obezbede dovoljan broj vakcina, građani Srbije mogu da biraju između pet različitih i objašnjava da je do toga došlo zahvaljujući odluci predsednika Aleksandra Vučića da se ne oslanja na jednog dobavljača i da kupi vakcine evropskog, američkog, ruskog i kineskog proizvođača.

Međutim, dodaje se, uprkos obilju vakcina, kod dela građana i dalje je prisutan skepticizam prema njima, najverovatnije zbog teorija zavere da je virus veštački razvijen u kineskoj laboratoriji ili da se vakcinama ubrizgavaju čipovi za praćenje ljudi.

Sa druge strane, dok su građani Srbije skeptični prema vakcinama, hiljade stranaca dolazi u zemlju kako bi se vakcinisali. Budući da za strance ne postoje prepreke za vakcinaciju, a budući da i sam obrazac predviđa ne srpske državljane i nerezidente, stanovnici susednih i drugih evropskih zemalja dolaze u Beograd da se vakcinišu.

Ovo nije prvi put da je list pisao o vakcinaciji u Srbiji - početkom nedelje objavio je članak o Srbiji kao povoljnoj turističkoj destinaciji gde se mogu vakcinisati stranci. U tekstu je kao ilustracija naveden primer državljanke Srbije koja živi u Brazilu, a koja je zbog veoma loše sanitarne situacije u Brazilu, odlučila da otputuje u Srbiju gde su se, kako navodi, vakcinisali i ona i njen suprug državljanin Brazila.

Osim ovog lista, o Srbiji pisala je i nacionalna brazilska agencija EFE Brazil, koja je navela da je Srbija prva evropska zemlja koja je počela proizvodnju ruske vakcine.

Agencija je ukazala na pojačani interes građana Srbije za vakcinaciju tom vakcinom, kao i na očekivanje vlade da će proizvodnja Sputnik-V u Srbiji doprineti ubrzanju procesa vakcinacije, kao i kasnijem izvozu vakcine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZDRAVSTVO JE JEDAN OD ČETIRI STUBA MOĆI DRŽAVE! Vučić uručio Dodiku 10.000 doza AstraZeneka vakcine! Foto/Video
Društvo

ZDRAVSTVO JE JEDAN OD ČETIRI STUBA MOĆI DRŽAVE! Vučić uručio Dodiku 10.000 doza AstraZeneka vakcine! Foto/Video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posetili su danas Institut za virusologiju i serume "Torlak", gde je juče izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine "Sputnjik V". Vučić je tom prilikom uručio vakcine "AstraZeneka" za Republiku Srpsku, a donaciju od 10.000 doza vakcina preuzeo je predsedsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

15.04.2021

11:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59