• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/4unsolved.com

17.05.2021

09:36

U POTRAZI ZA MAJKOM, REŠILA DVOSTRUKO UBISTVO! Kristinin DNK-a odveo ju je do bizarnog otkrića! /FOTO/

Vesti

U POTRAZI ZA MAJKOM, REŠILA DVOSTRUKO UBISTVO! Kristinin DNK-a odveo ju je do bizarnog otkrića! /FOTO/

Podeli vest

Nakon postavljanja svog DNK na sajt GEDmatch, Kristin Mari Sali je bila povezana sa genetskim profilom nepoznate žrtve ubistva iz 1980-ih

Bilo je to novembra 1980. godine kada je arheolog u Ludlovu u Kaliforniji otkrio plitki grob u prostranoj pustinji Mohave. Sadržala je gola tela muškarca i žene koji su pretučeni, a zatim ubijeni iz vatrenog oružja, ali nedostatak ličnih dokumenata na mestu događaja ostavilo je njihova ubistva nerazrešenim decenijama – do sada.

Igrom slučaja ubistva su rešena kada je žena iz Virdžinije poslala svoj DNK na genetsko testiranje kako bi pronašla svoju biološku majku. Njen DNK je zatim pokazao podudaranost sa uzorkom neidentifikovane žene pronađene u pustinji.

Saga je započeta 2018. godine kada je Kristin Mari Sali krenula u potragu za svojim biološkim roditeljima. Rodom iz Virdžinije oduvek je znala da je usvojena i te godine je odlučila da angažuje privatnog istražitelja.

Prema ABC News, istražitelj je prvo pronašao papire za usvajanje koji su identifikovali Kristinu biološku majku kao Pamelu Dajen Dafi.

Kada je istražitelj potom poslao Kristin DNK u GEDmatch u decembru 2020. godine, sajt je predložio da postoji roditeljsko-dečji odnos između Kristin i neidentifikovanog uzorka DNK-a koji su vlasti učitale u slučaju žene iz Ludlov-a u Kaliforniji.

Šok otkriće

Činilo se da je ubijena neidentifikovana žena niko drugo nego Kristina majka.

Istražitelji okruga San Bernardino tada su čuli za uspešno podudaranje DNK i shvatili su da se njihov 40-godišnji slučaj možda mogao privesti kraju. Kristin je posle toga istražiteljima San Bernardina pružila ono što je verovala da je ime njene majke i još jedan uzorak DNK, koji je kalifornijsko Ministarstvo pravde pozitivno potvrdilo kao istinito.

Podaci pokazuju da je Pamela Dafi imala oko 21 godinu kada je ubijena. A Kristin je takođe mogla da pomogne u identifikovanju nepoznate muške žrtve.

Foto: San Bernardino Sheriff’s Office

Pamela Dajen Dafi i Vilijam Everet Lejn

Setila se da je njena biološka majka bila prijateljica sa čovekom kojeg je Pamela zvala "Digger Lane" pre nego što je nestala. Kristin je takođe znala da je Lejn bio Virdžinijski osuđenik koji je planirao da putuje autostopom sa njenom majkom nakon što je odslužio svoju zatvorsku kaznu.

Iako se taj nadimak nije podudarao ni sa jednim zapisom, istražitelji su pronašli Vilijama Evereta Lejna sa sličnim podacima i adresom u Džeksonvilu, Floridi.

Njegovoj rodbini su naknadno ušli u trag, koja je vlastima dobrovoljna dala DNK koji se podudarao sa neidentifikovanim muškarcem ubijenim u pustinji. Tada je utvrđeno da je Lejn imao oko 20 godina kada je ubijen.

Foto: Pixabay

Osumnjičeni iza sebe ima listu zločina

Sada je bilo potrebno samo istražiteljima da identifikuju ubicu. Ispostavilo se da su već imali osumnjičenog.

Šerif iz San Bernardina već dugo je sumnjao da je možda 68-godišnji osuđenik po imenu Hovard Nil bio odgovoran za ubistva zato što je bio u istoj regiji u kojoj su ubijeni Pamela i Lejn – i naprasno se preselio u Misisipi odmah nakon toga.

U zatvoru od 1982. godine, Nil je osuđen zbog silovanja, a zatim i ubistva svoje 13-godišnje nećakinje i njenog 12-godišnjeg prijatelja, kao i ubistvo sopstvenog brata.

Neal je prvobitno osuđen na smrt zbog tih zločina, ali zbog IQ testa se verovalo da je mentalno poremećen, pa je kazna promenjena na doživotni zatvor.

Foto: Pixabay

Istražitelji su uspeli da intervjuišu Nila o ubistvima iz Ludlova 2017. godine, tokom kojeg je krivac rekao da je pokupio par dok su stopirali autoputem.

Potom ih je doveo u svoju rezidenciju, gde istražitelji San Bernardina kažu da je - ušao u raspravu sa muškarcem i osetio da bi ga muškarac verovatno ubio ako ga nije prvi ubio - izjavila je policija.

Tragično je da je Nil takođe otkrio da je žena koju je tog dana ubio rekla da ima ćerku, ojačavajući uverenje da je Pamela bila Kristina majka. Istražitelji veruju da je Nil prvo ubio Lejna, a zatim silovao Pamelu pre nego što je i njoj presudio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17