• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno.com

20.05.2021

07:00

SVET NA NOGAMA, SVI ČEKAMO 1. JUN! PROCURELI TAJNI DOKUMENTI AMERIČKOG MINISTARSTVA OBRANE O NLO! Za 12 dana istorija više neće biti ista!

Vesti

SVET NA NOGAMA, SVI ČEKAMO 1. JUN! PROCURELI TAJNI DOKUMENTI AMERIČKOG MINISTARSTVA OBRANE O NLO! Za 12 dana istorija više neće biti ista!

Podeli vest

Pentagon je 2020. otkrio postojanje Radne grupe za proučavanje neidentifikovanih vazdzšnih pojava (UAPTF), čiji je program imao zadatak prikupiti sve informacije koje vojska ima o iskustvima s NLO-ima, koje se ne mogu racionalno objasniti. Očekuje se da će Pentagon 01. juna izvestiti Kongres o svojim nalazima, dok će očekivani izveštaj biti objavljen

U Sjedinjenim Državama javni interes za neidentifikovane leteće objekte (NLO-i) potiče iz neposredne ere nakon Drugog svetskog rata, sa sve naprednijom avio tehnologijom, naučno-fantastičnom pomamom iz 1950-ih i preteranim strahom od Crvenih, odnosno od radikalno napredne sovjetske tehnologije. Sve je to pridonelo sve većim brojem navodnih iskustava s NLO i dovelo do teorija da navodno nismo sami u svemiru.

Američka vlada i vojska nisu ostale imune na nagađanja. 1948. službeno su zadužile američko ratno vazduhoplovstvo da službeno prouči i dokumentuje informacije o NLO-ima, a sve je dobilo kodni naziv Project SAUCER (odnosno Projekt Leteći tanjir), a kasnije preimenovanom u Project Sign (ili Projekt Znak).

Američko vazduhoplovstvo je 1949. godine plasiralo završni izveštaj unutar Projekta Znak u kojem se zaključuje da se velika većina NLO-a može objasniti ovozemaljskim pojavama poput aviona, vremenskih balona, oblaka, zraka sunca, zvezda i drugih pojava.

Iste godine, vahduhoplovstvo je pokrenulo novu istragu, nazvanu Projekt Grudge te je utvrdilo da većina dokaza kojima je raspolagala ukazuje na neprirodnu tehnologiju ili uobičajene kosmičke i zemaljske događaje. Završni izveštaj projekta Grudge, štampan je u avgustu 1949. godine i zaključeno je ovo:

- Nema dokaza da su prijavljeni predmeti rezultat naprednog naučnog inostranog razvoja; i stoga ne predstavljaju direktnu pretnju nacionalnoj sigurnosti. S obzirom na to, preporučuje se smanjenje istrage i proučavanje izveštaja o NLO.

Izveštaj je takođe utvrdilo da su "svi" dokazi kojima je vazduhoplovstvo raspolagalo doveli do zaključka da su viđenja rezultat "pogrešnog tumačenja različitih konvencionalnih predmeta", "masovne histerije" i "napetosti zbog Hladnog rata" te podvala koje su pojedinci namerno počinili tražeći publicitet.

Project Grudge formalno je zatvoren 1951. godine, a nasledio ga je Project Blue Book 1952. godine.

Početkom pedesetih godina prošlog veka, neki američki istražioci medija doveli su u pitanje objektivnost projekta Grudge tvrdeći da je on imao za cilj razotkrivanje viđenja NLO od samog početka, te sugerišući da vazduhoplovstvo SAD svoj posao nije shvatalo ozbiljno ili da je čak ignorisalo ili omalovažavalo civile koji su prijavljivali neidentifikovane fenomene.

Projekt Plava knjiga nastavio se do 1969. godine. Za to vreme prikupljeno je više od 12.600 izveštaja o opažanju, s time da je Vazduhoplovstvo ponovno zaključilo da je većina njih jednostavno pogrešno identifikovana prirodna pojava ili tehnologija koju je stvorio čovek. Međutim, ukupno 701 viđenja formalno je ostalo klasifikovano kao "neidentifikovani".

ZAEV OD MAKEDONIJE UDARIO I NA KINU I NA RUSIJU! ONI OSVAJAJU SRBIJU I BALKAN, a EU i Zapad čak ni ono što su obećali ne ispunjavaju!

Ipak, proučavanja utemeljena na Projektu Plava knjiga pokazala su sledeće:

"Nijedan NLO koji je istraživalo i ocenjivalo Vazdzhoplovstvo nikada nije bio pretnja nacionalnoj sigurnosti", i nije bilo "dokaza da su viđenja kategorizovana kao neidentifikovana  predstavljala tehnološki razvoj ili načela izvan dometa modernih naučnih saznanja", odnosno da se radilo o "nezemaljskim letelicama."

Projekt Plava knjiga službeno je ugašen početkom 1970. godine, a iako su vazdzšne snage nastavile neformalno katalogizovati izveštaje o incidentima sa  NLO-a u osetljivim vojnim objektima sredinom 1970-ih, neće se stvoriti novi formalni programi za prikupljanje i analizu podataka o NLO do novog milenijuma (barem nijedno za koje javnost zna).

To se promenilo u 2.000-ima. Američka odbrambena obaveštajna agencija pokrenula je 2007. novu istragu NLO nazvanu Napredni program za identifikaciju svemirskih pretnji (AATIP). Kongres je dodelio 22 miliona dolara projektu tokom petogodišnjeg perioda. Postojanje tajnog programa otkriveno je tek prošle godine, kada su nadležni otkrili Radnu grupu za proučavanje neidentifikovanih pojava (UAPTF).

Za razliku od programa koji su došli pre njega, AATIP nije vodilo ratno vazduhoplovstvo, nego ga je vodilo krilo Odbrambeno-obaveštajne agencije, koja se obično bavi vojnim obaveštajnim službama i informiše kreatore politike i vojsku o vojnim sposobnostima potencijalnih protivnika. 

AATIP je na kraju objavio tri video zapisa koji su snimljeni američkim vojnim avionima između 2004. i 2015. godine, koji prikazuju neverovatnu brzinu NLO-a, neobičnih oblika, poput Tik-Taka, što znači da odudaraju od bilo čega poznatog što je dosad stvorio čovek. U aprilu 2020, neverovatnim i pre objavljenim javnim priznanjem, američka vojska potvrdila je autentičnost video zapisa.

AATIP je službeno zatvoren 2012. godine, ali američka vojska nastavila je neformalno prikupljati informacije o viđenjima NLO-a. Sredinom 2020., nakon što je vojska proverila video snimke NLO, Obaveštajni odbor Senata zadužio je Pentagonov ured za morsku obaveštajnu službu da standardizuje prikupljanje i izveštavanje o neobjašnjivim pojavama, stvarajući UAPTF.

I NJIMA JE PUKAO FILM! ZEMLJE KVINTE TRAŽE OD KOSOVSKE VLADE da se ispoštuje odluka Ustavnog suda O MANASTIRU DEČANI!

Radna grupa dobila je 180 dana od dana usvajanja Zakona o odobrenju obaveštajnih poslova 2021. godine da Senat obavesti o svojim nalazima. Zakon je prošao kroz Kongres, a potpisao ga je bivši predsednik Donald Tramp u decembru 2020. godine. UAPTF sada ima rok da do 01. juna da pripremi izveštaj.

U julu 2020. predsednik Obaveštajnog odbora Senata Marko Rubio nagovestio je da glavna briga nije toliko mogućnost otkrića da nismo sami u svemiru, nego da je neki američki protivnik, poput Kine ili Rusije, mogao napraviti "neki tehnološki skok koji im" omogućuje provođenje ove vrste aktivnosti i za koji Vašington ne zna." 

- Možda postoji potpuno, nekako dosadno objašnjenje za to. Ali to moramo saznati - dodao je.

Šta ćemo saznati 1. juna?

Porast uzbuđenja zbog predstojećeg izveštaja radne grupe, koji će biti objavljen za nešto više od dve nedelje, pojačan je prošlomesečnom potvrdom Pentagona o autentičnosti novih foto i video dokaza o neobjašnjivim pojavama, ovaj put zabeleženih od strane osoblja koje je radilo na poslovima bušenja u Kaliforniji 2019. godine. 
​Na snimcima se vide misteriozni NLO u obliku piramide koji putuju velikom brzinom i uključuju se u neobične manevre. Taj je incident izazvao zabrinutost u mornarici, koja je početkom ove godine otkrila da nije imala pojma ko je i što odgovoran za takve letove.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fly

pre 2 godine

Не знам да ли ванземаљци постоје, али ове америчке будалаштине избијају сваки пут када јавност из разноразних разлога треба уплашити да ће ванземаљци да им украду кока колу и деда мраза. Ова криза је највећа и следи `страшан` извештај о мусавим снимцима где не можете видети ама баш ништа што не личи на пијани снимак муве на завеси. `Немој тако`- рећи ће многи, `ту су и изјаве пензионисаних официра из заштићене пустиње после билијара у кантини`, е онда извините, само да погледам вашу милиониту епизоду серије о зомбијима који се демократски јуре и деле плен по пустињи...

Komandant 1001

pre 2 godine

Živimo u svetu zaraženi epidemijom američke laži koja se pokreće lažima i što svet više veruje u njihove laži, toliko je prava istina za njih horor

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija