• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2021

15:10

PRETNJA O BOMBI U AVIONU STIGLA IZ ŠVAJCARSKE? Bern demantuje Lukašenka!

Vesti

PRETNJA O BOMBI U AVIONU STIGLA IZ ŠVAJCARSKE? Bern demantuje Lukašenka!

Podeli vest

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pretnja o bombi na letu Rajanera primljena iz Švajcarske, dok švajcarska vlada poručuje da nije upoznata ni sa kakvom takvom pretnjom

- Poruka da se na letu tog aviona nalazi bomba je došla iz Švajcarske - rekao je Lukašenko u parlamentu na sastanku sa poslanicima, članovima ustavne komisije i vladinih agencija, prenosi ruska agencija Tas s.

Švajcarske vlasti su odmah reagovale, navodeći da švajcarska vlada nije upoznata ni sa kakvom pretnjom bombom, zbog koje je, kako je rekao beloruski predsednik, putnički avion Rajanera morao da sleti u njegovu zemlju, nakon čega je došlo do hapšenja jednog putnika, 26-godišnjeg novinara disidenta.

- Švajcarske vlasti nemaju saznanja o pretnji bombom na letu Rajanera iz Atine za Viljnus. Zato nije bilo saopštenja švajcarskih vlasti upućenog beloruskim vlastima o ovom pitanju - navodi se u saopštenju švajcarskog ministarstva spoljnih poslova.

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

Putnicki avion Rajanera koji je 23. maja leteo za Viljnus iz Atine je hitno sleteo na međunarodni aerodrom u Minsku, nakon dojave da se u njemu nalazi eksplozivna naprava.

Beloruski lovac MiG-29 je podignut kako bi otpratio avion Rajanera na aerodrom u Minsku. Nakon sletanja, stručnjaci su pretražili avion, ali nisu pronašli bombu.

Beloruski istražni komitet je pokrenuo krivični postupak zbog lažne pretnje bombom.

Zvanični Minsk je kasnije saopštio da je među putnicima aviona bio i Roman Protaševič, suosnivač Telegramovog kanala Neksta, koji je u Belorusiji zabranjen kao esktrimistički. Snage reda su privele Protaševiča.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija