• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

04.06.2021

19:13

VELIKI SKANDAL TRESE ZEMLJU IZLAZEĆEG SUNCA! Sin premijera Japana upleten u nesvakidašnji skandal!

Vesti

VELIKI SKANDAL TRESE ZEMLJU IZLAZEĆEG SUNCA! Sin premijera Japana upleten u nesvakidašnji skandal!

Podeli vest

Ministarstvo telekomunikacija Japana kaznilo je danas 32 službenika, jer su kršili etički kod jer su im kompanije koje su nadgledali plaćale skupe obroke

Skandal je izbio u februaru, nakon izveštaja da su izvršioci satelitskog emitera Tohokušinša Film, među kojima je bio i sin premijera Jošihide Suge, Seigo, častili zvaničnike ministarstva skupim večerama, podseća novinska agencija Kjodo. Sličan slučaj dogodio se kasnije, sa telekomskim gigantom NTT-om.

Nezavisno telo ministarstva je pokrenulo unutrašnju istragu u martu na temu - da li je zabavljanje zvaničnika ministarstva telekomunikacija uticalo na izdavanje licenci za emitovanje.

Od 32 službenika, protiv devet su pokrenute disciplinske mere, uključujući i pet službenika kojima je odbijeno od plate, a preostalih 23 je ukoreno, uključujući i zamenika ministra Buičira Kurodu.

Ministar za unutrašnja pitanja i komunikacije Rjota Takeda se dobrovoljno odrekao tromesečnih primanja i izvinio se na konferenciji za novinare jer je "izdao javno poverenje u vladu". I Tohokušinša Film je sproveo svoju istragu i potvrdio 54 slučaja vođenja zvaničnika na skupe večere u periodu između novembra 2015. i decembra 2020. godine, a Seigo Suga je bio na 22.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija