• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2021

18:59

RODITELJI U SIRIJI MOGU DA ODAHNU! Savet bezbednosti UN podržao rusku rezoluciju!

Vesti

RODITELJI U SIRIJI MOGU DA ODAHNU! Savet bezbednosti UN podržao rusku rezoluciju!

Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija saglasio se danas da produži prekograničnu operaciju pomoći Siriji iz Turske

- Roditelji mogu večeras da spavaju znajući da će narednih 12 meseci njihova deca biti nahranjena. Humanitarni sporazum koji smo ovde postigli doslovno će spasiti živote - rekla je američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild, preneo je Rojters.

Mandat za dugoročnu pomoć Siriji trebalo je da istekne u subotu.

Rusija je predložila da Savet bezbednosti produži pristup pomoći Siriji iz Turske na šest meseci, kao odgovor na suparnički predlog zapadnih članica Saveta da obnovi dugogodišnju operaciju prekogranične pomoći UN za 12 meseci, izjavile su juče diplomate.



Posle jutrošnjih pregovora između Tomas-Grinfildove i ruskog ambasadora u UN Vasilija Nebenzije, 15-člani Savet jednoglasno je usvoji kompromisnu rezoluciju kojom se traži izveštaj UN o pristupu pomoći Siriji za šest meseci, ali i navodi da nije potrebno još jedno glasanje u januaru da bi se ponovo produžila prekogranična operacija.

Nebenzija je glasanje o rezoluciji, koju su predstavile SAD i Rusija, opisao kao istorijski trenutak za koji je izrazio nadu da bi mogao postati prekretnica ne samo za Siriju već i za region Bliskog istoka u celini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija