• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

29.07.2021

20:42

UZBUNA! PLANETA PUKLA, MAGNETNO POLJE RASCEPLJENO! Ovo će brutalno uticati na ljude! NAUČNICI NA NOGAMA, ŠTA SADA?!

Vesti

UZBUNA! PLANETA PUKLA, MAGNETNO POLJE RASCEPLJENO! Ovo će brutalno uticati na ljude! NAUČNICI NA NOGAMA, ŠTA SADA?!

Podeli vest

Solarni vetrovi prouzrokovali su pukotinu u magnetnom polju naše planete, piše portal "Spejs veder". Prema američkom Centru za predviđanje svemirskog vremena, trenutna interakcija Zemljinog magnetnog polja i sunčevog vetra može uticati ne samo na tehnološke sisteme, već i na ljudske aktivnosti

Zemljino magnetno polje je vitalno za život na našoj planeti, jer štiti ozonski omotač od kosmičkih zraka i štetnog zračenja. Prema izveštaju, prognozeri svemirskog vremena nedavno su procenili da je brzina solarnih vetrova dostizala 400 kilometara u sekundi pri udarima u Zemlju.

Kako navodi NASA, solarni vetar nastaje širenjem plazme iz najudaljenije Sunčeve atmosfere. Ova plazma se neprekidno zagreva do tačke da je Sunčeva gravitacija ne može zadržati. 

Dok se Sunce okreće, magnetne linije iznad svojih polarnih područja namotava u veliku rotirajuc"u spiralu, stvarajući konstantan tok „vetra".

NAUČNICI PRVI PUT U ISTORIJI VIDELI SVETLOST NA DRUGOJ STRANI CRNE RUPE! One jedu sve što im se PRIBLIŽI - otkriće koje MENJA SVE

Ova pojava dovela je do geomagnetnih nemira i iako jačina solarnih vetrova nije dovoljno velika da bi ih mogla svrstati u kategoriju solarne oluje, izazvali su manje poremećaje unutar Zemljine magnetosfere, piše međunarodni Sputnjik.

NOVO OTKRIĆE! Asteroid koji je zbrisao DINOSAURUSE sa lica Zemlje izazvao CUNAMI visok 1,6 kilometara

Vetrovi mogu da stignu do površine planete za nekoliko dana i poremete električne mreže, kao i satelitske operacije. Pored ovih negativnih posledica, solarni vetrovi mogu izazvati polarnu svetlost, tzv. auroru borealis.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija