• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.08.2021

09:45

IZETBEGOVIĆ UBEĐEN DA ĆE ZAPAD SRUŠTI SRPSKU I TO ZAHVALJUJUĆI NJEMU! Kreće kriminilizacija RS, a onda...  Jednu stvar su, ipak, zaboravili...

Vesti

IZETBEGOVIĆ UBEĐEN DA ĆE ZAPAD SRUŠTI SRPSKU I TO ZAHVALJUJUĆI NJEMU! Kreće kriminilizacija RS, a onda... Jednu stvar su, ipak, zaboravili...

Podeli vest

Bakir Izetbegović, lider SDA, nije ni gradio Dejtonsku BiH pa ne može ni da je sruši tako što će on ili deo njegovih zapadnih mentora kriminalizovati i ukinuti RS, jer bi to BiH automatski pretvorilo u novu Siriju ili Avganistan, kaže Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, povodom najnovijih izjava Izetbegovića

Izetbegović se na tribini posvećenoj budućnosti BiH i Unsko-sanskog kantona pohvalio da je međunarodna zajednica u BiH postala odlučnija zahvaljujući politici njegove SDA, podsećajući na aktivnosti te stranke, koje su, kako je rekao, dale rezultat donošenjem Zakona o zabrani negiranja genocida. On je posebno izdvojio rad Tužilaštva BiH i „izazvao" tu instituciju rečima; „Videćemo hoće li se usuditi da krenu na Dodika". Takođe je upozorio na postojanje agresivnog nacionalizma u Srbiji, koji, kako je kazao, utiče i na BiH.

Bakir nema podršku za ratovanje

Profesor Deđanski nije iznenađen ovakvim nastupom Izetbegovića i uveren je da će svaki potez koji on bude vukao od sada ići u pravcu rušenja Milorada Dodika, što je, kako primećuje, jedina politika koja trenutno „pije vodu" kod glasača SDA u BiH.

Zaveštanje Valentina Incka, bivšeg visokog predstavnika BiH, da će svako negiranje genocida u BiH biti krivično delo povampirilo je nacionalističku politiku Bakira Izetbegovića, koja je, kaže Stevica Deđanski, bila skoro na izdisaju i dalo mu novu snagu, ili bar on tako misli, da krene na Republiku Srpsku i srpskog člana Predsedništva BIH Milorada Dodika.

OVAKVOG DODIKA NISTE VIDELI! Srpski član predsedništva BiH ZAIGRAO KOZARAČKO KOLO! /VIDEO/

Vetar u leđa, kaže dalje Deđanski, dao mu je poziv iz Tužilaštva BiH koji je stigao na Dodikovu adresu da se javi na saslušanje zbog potencijalnog kršenja Zakona o negiranju genocida, a što je za Izetbegovića bilo dovoljno da ne samo Dodika, već i celu RS stavi na optuženičku klupu.

- S druge strane, iako je međunarodno pravo potpuno oskrnavljeno kad je reč o BiH, Izetbegović ipak nema tu snagu da on ili njegova stranka mogu da ugroze entitet Republike Srpske, iz prostog razloga što se njegovim zapadnim mentorima ne ratuje ponovo na ovim prostorima. Osim toga, i snage su se u svetu promenile tako da Amerika više ne može da radi šta joj je i kada joj volja - ističe sagovornik Sputnjika.

Pokušaće da Dodika zamene „kooperativnijim"

On istovremeno ne sumnja da će Zapad, pre svega Amerika, na sve načine da iskoristi poslušnike poput Bakira Izetbegovića da umanji uticaj Republike Srpske i pokuša da je svede na „tihi entitet" a da na Dodikovo mesto dovde nekoga ko je „kooperativniji".

Foto: Tanjug/Fotoilustracija

Srbija tu kao garant Dejtonskog sporazuma mora da insistira na njegovom poštovanju sa pravima koje je RS njime dobila jer RS je - entitet- država.

- Dodik i predstavnici vlasti u RS to shvataju i on uvek retorički kaže da ako se ruši Dejtonski sporazum onda će RS tražiti svoj put, ali nikada ne kaže: „Da, mi ćemo sada da rasturamo BiH". I to je ta dobra priča koja je balansirana i koja pokazuje da sa Srpskom ne mogu da se ispunjavaju interesi Bakira Izetbegovića. S druge strane, RS će uz podršku Srbije braniti interese srpskog naroda - zaključak je sagovornika Sputnjika.

Euforični Izetbegović

Po njegovim rečima, novi visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit, kog inače ne priznaju Rusija, Kina, kao i Srpska, verovatno će ići stopama svog prethodnika - inače Izetbegović, kako kaže, ne bi bio tako euforičan u svojim izjavama.

"DA NE BIDE DOCNA UTRE"! Makedonci na nogama, krupne stvari se dešavaju na samo 5 km od Skoplja, najavljen MASOVNI PROTEST! /FOTO/

- Ubeđen sam da oni ne mogu da nađu nikoga drugog kao Bakira i tako poslušničku ekipu jer da mogu oni bi ga zamenili s obzirom da Izetbegović nema nikakvo uporište među građanima u Federaciji i Amerikanci bi sigurno voleli da nađu nekog drugog. Ali s druge strane, malo je vremena a on im je proveren čovek, posebno jer je sin čoveka koji je započeo rat u BiH - konstatuje na kraju Deđanski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Romi

pre 2 godine

Ovaj Bakir je najveca opasnost za cijeli region a i svoj narod.Ne moze se postovati ni tuzilastvo ni sud koji su direktno pod njegovom kontrolom.Od kraja rata u BiH,Bakir ne radi nista drugo osim sto :provocira ,vrijedja srpski narod ,trazi nacin da isprovocira novi rat da bi ostvario san njegov i babe Alije ,stvaranje islamske drzave ,pod izgovorom gradjanske,funkcionalne drzave.Kakva bi to bila drzava vec su se uvjerili malobrojni Srbi i Hrvati u federaciji.

Baća

pre 2 godine

Bakir, kao i svaki ekstremista i šovinista, veruje da će mu neko drugi sa Zapada obezbediti prevlast u BiH, kao fol, građanskoj državi, a zapravo muslimanskoj gde bi Bakir i njegovi podanici određivali šta može, a šta ne može. On to i ne krije, pa se hvali kako je Srpskoj doakao sa nametnutin Inckovim zakonom, a o drugim tzv. insitucijama BiH, kojih nigde nema u Dejtonskom sporazumu ni u Ustavu BiH, da i ne govorimo. Po meni, neka se Srpska spremi za razdruživanje. Ako može milom, to je najbolje. Ako ne može, ako ce morati da se brani od Bakirovih mudžahedina, nema druge. Sloboda nema cenu. Ili to ili robovanje pod muslimanskom dominacijom.

zoran

pre 2 godine

Izetbegović je vrlo neodgovoran političar, prvo prema svom narodu - njegov život je konflikt sa samim sobom a onda i sa drugima...nije ni Dodik ništa bolji, zarobio i privatizovao državu...nema tu pametne priče a ni budućnosti.

sara

pre 2 godine

Poturčeni srbin Izetbegović, da bi ostvario svoj plan, moraće kao i albanci da podigne koji spomenik Bajdenu, njegovoj ženi i sinu, pa možda i uspe!!!!.

BAKIRU ODOBRILI DA NAORUŽA PET HILJADA MIGRANATA ZA NAPAD NA SRPSKU, Zapad sprema rat u BiH! BRČKO JE MESTO ODAKLE SVE KREĆE?!
Balkan

BAKIRU ODOBRILI DA NAORUŽA PET HILJADA MIGRANATA ZA NAPAD NA SRPSKU, Zapad sprema rat u BiH! BRČKO JE MESTO ODAKLE SVE KREĆE?!

Republika Srpska je dala odličan prvi odgovor na zakon Valentina Incka, a sada je važno da Beograd da do znanja da stoji iza politike Banjaluke. Zapadne zemlje znaju da ne mogu da se ponašaju kao '90-ih ali su verovatno spremne za izazivanje haosa u BiH i na Balkanu, upozorava politikolog Aleksandar Pavić, koji smatra da je neuralgična tačka - Brčko

01.08.2021

21:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija