• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.09.2021

19:05

"KAO DA DIJABETIČARU DAJETE ŠEĆER"! Moskva brutalno ismejala američku pomoć Ukrajini!

AP/Photo

Vesti

"KAO DA DIJABETIČARU DAJETE ŠEĆER"! Moskva brutalno ismejala američku pomoć Ukrajini!

Podeli vest

Američko pružanje vojne podrške Ukrajini može da se uporedi sa davanjem šećera dijabetičaru, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Verovatno nema ničeg lošeg u tome da vašim prijateljima, gostima nudite da dodaju šećer u čaj. Ako stavite pred njih celu posudu šećera, to govori o vašoj velikodušnosti, o tome da se brinete o njima, da vam zarad njih ništa nije teško, da ste spremni da date sve od sebe za njih, ali, samo ukoliko osoba kojoj to nudite ne boluje od dijabetesa. A vi joj nudite sve više i više šećera i ubeđujete je da, dodajući šećer u čaj, čini pravu stvar - rekla je Zaharova.

Američko pružanje vojne podrške Ukrajini može da se uporedi sa davanjem šećera dijabetičaru, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

- Verovatno nema ničeg lošeg u tome da vašim prijateljima, gostima nudite da dodaju šećer u čaj. Ako stavite pred njih celu posudu šećera, to govori o vašoj velikodušnosti, o tome da se brinete o njima, da vam zarad njih ništa nije teško, da ste spremni da date sve od sebe za njih, ali – samo ukoliko osoba kojoj to nudite ne boluje od dijabetesa. A vi joj nudite sve više i više šećera i ubeđujete je da, dodajući šećer u čaj, čini pravu stvar - rekla je Zaharova.

Kako je rekla, nada se da će takvim poređenjem uspeti da u punoj meri pokaže pogubnost koketiranja sa kijevskim režimom.

Komentarišući plan Vašingtona da dodeli Kijevu novčanu pomoć u iznosu do 60 miliona dolara, Zaharova je rekla da je Rusija zabrinuta američkim aktivnostima i drugih NATO članica „koje su usmerene na podršku agresivnog militarističkog raspoloženja u Kijevu“.

- To se direktno i na najnegativniji način odražava na tok rešavanja sukoba i vodi ka eskalaciji borbenih dejstava - ocenila je.

Foto: AP/Photo

Vašington koristi Kijev kao antirusko oružje

Portparolka se osvrnula na ishod jučerašnjeg sastanka predsednika SAD i Ukrajina, Džozefa Bajdena i Vladimira Zelenskog, rekavši da činjenica da Vašington koristi Kijev kao antirusko oružje može da dovede do žalosnih posledica po Ukrajinu.

S tim u vezi, portparolka je istakla da su neke od posledice već prisutne. Prema njenim rečima, to su gubitak sopstvenih nacionalnih interesa, disfunkcionalna država, podređivanje interesa i funkcija sopstvene države interesima i funkcijama Amerike.

- Po mom mišljenju, to je i gubitak istorijskog identiteta - ocenila je Zaharova, dodajući da bi Ukrajina trebalo da se vodi interesima i voljom svog naroda, a ne američkog političkog establišmenta.

Istovremeno, portparolka kaže da međunarodna zajednica mora da prizna činjenicu o građanskom ratu u Ukrajini i da traži embargo na isporuku oružja toj zemlji koja „istrebljuje sopstveno stanovništvo“.

Zelenski i Bajden sastali su se juče u Vašingtonu. Glavni rezultat američko-ukrajinskog sastanka je potpisani sporazum o vojnoj saradnji kojim će biti proširena saradnja po pitanju pogledu Crnog mora, sajber-bezbednosti i razmeni obaveštajnih podataka, a jedan od ciljeva sporazuma je suprotstavljanje "ruskoj agresiji".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đurđa

pre 2 godine

60 miliona dolara. Taman da podele Zelenski i njegovi pajtosi iz vlade i vojske. Ukrajinu bi jedva nekako prikrpilo 60 milijardi dolara, da nekako preživi narednu zimu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija