• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2021

10:17

VLADA DONELA ODLUKU! ILI VAKCINA ILI OTKAZ! Svi zaposleni u javnom sektoru u Sloveniji moraju da se vakcinišu!

Vesti

VLADA DONELA ODLUKU! ILI VAKCINA ILI OTKAZ! Svi zaposleni u javnom sektoru u Sloveniji moraju da se vakcinišu!

Podeli vest

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji moraće da se vakcinišu protiv korona virusa, a negativan test više im nece biti dovoljan za dolazak na posao, odlučila je slovenačka vlada

Da bi mogli da rade svi državni službenici, ako do sada nisu vakcinisani ili preležali infekciju, moraće da dokažu da su primili prvu dozu vakcine do 1. oktobra, a do 1. novembra drugu dozu, osim ako se ne odluče za vakcinu Džonson&Džonson koje pruža zaštitu nakon jedne doze, prenosi Hina.

Slovenačka vlada donela je tu odluku kasno sinoć, a detalji će biti pojašnjeni danas na pres konferenciji.

Pooštravanje protivepidemijskih mera prema kojima je za rad, javni prevoz, odlazak u trgovinski centar, banku ili poštu, kao i za niz drugih aktivnosti potrebno imati covid potvrdu o vakcinaciji ili negativan test na snazi je od srede, kada su u Ljubljani održane i demonstracije protivnika vlade, na kojima je, posle nereda, intervenisala policija.

Prema objavljenoj anketi koju prenose slovenački mediji, protiv takvog pooštravanja mera je više od 40 odsto ljudi, a mnogi tzv. PCT uslove za rad smatraju diskriminatorskim.

Ministar zdravstva Janez Poklukar to negira, a za Slovačku televiziju je rekao da vlada svojom odlukom samo daje "socijalni benefit" onima koji se vakcinišu i tako štite svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Premijer Janez Janša izjavio je da vlada, uprkos protestima, neće odistati od mera protiv širenja zaraze, a mere su od same najave mnogo povećale interes za vakcinaciju.

Portparol slovenačke vlade zadužen za proces vakcinacije Jelko Kacin izjavio je da je od početka ovog meseca broj vakcinisanih za nedelju dana povećan dva do tri puta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Fašizam se svuda u svetu, polako ali sigurno budi. Ljudi se vakcinišu da bi sebe zaštitili. Neka mi neko objasni ,kako može ne vakcinisan da ugrozi vakcinisanog, kada je on zaštićen vakcinom ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Zbog čega je tolika povika na nevakcinisane ? ? ? ? ? ? Evo mog odgovora,,,,, treba sav narod naterati na bez pogovornu poslušnost, da budu kao ovce, da se sa njima može raditi svašta. Eto u čemu je poenta, sve ove civilizacijske ujdurmre ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija