• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

02.12.2019

15:00

DAN KAD JE UBIJEN NAJVEĆI NARKO-DILER SVIH VREMENA! Kolumbijci masakrirali Eskobara posle bekstva iz zatvora! (TV IN)

Live TV

DAN KAD JE UBIJEN NAJVEĆI NARKO-DILER SVIH VREMENA! Kolumbijci masakrirali Eskobara posle bekstva iz zatvora! (TV IN)

Podeli vest

Po njemu su snimljeni brojni filmovi i serije iako je bio jedan od najozloglašenijih kriminalaca na svetu. Kolumbijski narko-bos Pablo Eskobar ubijen je na današnji dan, 16 meseci nakon to je pobegao iz kolumbiojskog zatvora. Udružene snage medeljinske policije i američke DEA izrešetale su Eskobara na današnji dan 1993. godine

1547 - Umro je španski osvajač Ernan Kortes, koji je zahvaljujući vatrenom oružju, nepoznatom domorocima, između 1519. i 1521. sa samo 700 vojnika osvojio jezgro današnjeg Meksika uništenjem carstva Asteka.

1804 - Napoleona Bonapartu za francuskog cara Napoleona I u Parizu krunisao je papa Pije VII u pariskoj katedrali "Notr Dam".

1805 - U bici kod Austerlica, poznatoj kao "Bitka triju careva", francuska armija Napoleona I pobedila je rusku i austrijsku vojsku.

1814 - Umro je francuski pisac Donasjen Alfons Fransoa de Sad, poznat kao Markiz de Sad. Bio je čuven po raskalašnom životu i raznim nastranostima, pa je od njegovog prezimena skovan termin sadizam.

1848 - Austrijski car Ferdinand I Habzburg abdicirao je u korist Franca Jozefa I.

1859 - Rođen je francuski slikar Žorž Sera, osnivač i glavni predstavnik škole poentilista ili divizionista.

1901 - Američki pronalazač King Kemp Džilet patentirao je prvi nožić za brijanje s dvostrukom oštricom.

1914 - Austrougarska vojska okupirala je Beograd u Prvom svetskom ratu, ali je ubrzo prinuđena da ga napusti posle velikog poraza koji su joj srpske trupe nanele u Kolubarskoj bici.

1923 - Rođena je grčka operska pevačica Marija Kalas, jedan od najvećih soprana u istoriji opere.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija