• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

29.05.2022

21:00

REKORD ZA GINISA - BIO KUM VIŠE OD 170 PUTA! Direktor "Kolektivnog venčanja" otkrio sve tajne ove prestoničke manifestacije!

Informer

Live TV

REKORD ZA GINISA - BIO KUM VIŠE OD 170 PUTA! Direktor "Kolektivnog venčanja" otkrio sve tajne ove prestoničke manifestacije!

Podeli vest

22. put održano kolektivno venčanje - na večnu ljubav zaklelo se 26 parova

 

U okviru jedne od najlepših prestoničkih manifestacija, kolektivnog venčanja, ove godine sudbonosno da izgovorilo je 26 parova. Mladenci su se najpre okupili na Trgu Nikole Pašića, a potom uz pratnju vojnog orkestra krenuli ka Skupštini grada Beograda gde si ih je čekao matičar.

Foto: Informer

Kolektivno venčanje

Razgovarali smo sa direktorom manifestacije, Tivejem Melčevim, koji je prvo ovakvo vančanje organizovao davne 1999. godine za vreme NATO agresije na našu zamlju.

- Mi smo već prevazišli uzbuđenje koje je trajalo prvih godina. Prvih godina je bilo vrlo, vrlo teško. Nismo imali tu tradiciju, nismo imalu tu naviku. Bilo je teško ljudima objasniti šta je to. Posle deset godina je bilo mnogo lakše, dovoljan je bio poziv na televiziji da se svi okupe. Imali smo 2013. i 2014. godine 222 para, što je više od pet stotina ljudi u jednom trenutku na sceni - seća se Melčev.

Foto: Informer

Kolektivno venčanje

Verovali ili ne, Melčev je više od 170 puta bio kum i to je prema njegovim rečima svetski rekord. 

- Uvek je nekome nedostajao kum. Mi smo uvek tu pomagali. Bili su tu i umetnici značajni i glumci, pevači kumovi pa i ja među njima - kaže Tivi.

Melčev ističe kako je mladim ljudima neophodna pomoć na prvom koraku sticanja bračne zajednice i da je upravo to ono što im ova manifestacija nudi. To jedan od razloga što kolektivno venčanja opstaje toliko dugo.

- Na prvom koraku, kada ih treba uputiti, prva pomoć je vrlo značajna. Ja sam uveren i iz mnogo iskustava mogu da kažem da je tako. Bilo je trenutaka koji su bili toliko dirljivi da su suze kretala i meni i ljudima koji su bili kumovi - priča direktor "Kolektivnog venčanja".

Parova je bilo i mladih i onih malo starijih, kojima ovo nije prvi brak, ali svi su su se prijavili iz sličnih razloga - da se druže, dožive jedno specifično iskustvo i uživaju u programu koji im je Grad Beograd priredio na čelu sa domaćinom manifestacije, gradonačelikom Zoranom Radojičićem.

Foto: Informer

Kolektivno venčanje

Tokom svih ovih godina oko 5000 parova zaklelo se na večnu ljubav i potvrdilo da ona opstaje i u najtežim vremenima poput pandemije korona virusa koja je za nama. Mladencima smo poželeli da nastave da se vole punim srcem, a organizatorima manifestaje da kolektivno venčanje nastavi da traje i opstaje kao svojevrsni simbol prestonice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija