• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

15.04.2021

12:21

HAJDE DA OBARAMO RUKE! Pogledajte najavu za SPORTSKI SPEKTAKL u nedelju na Ubu - Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke!

Live TV

HAJDE DA OBARAMO RUKE! Pogledajte najavu za SPORTSKI SPEKTAKL u nedelju na Ubu - Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke!

Podeli vest

Srpski sportski savez za obaranje ruke u saradnji sa Opštinom UB i Sportskim savezom UB organizuje 11. Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u nedelju 18. aprila sa početkom u 14 časova.

Takmičenje će se održati u Sportskoj hali UB bez prisustva publike zbog virusa Covid 19 i ispoštovaće se sve propisane epidemiološke mere. 

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke sudiće međunarodne lincecirane sudije iz Bugarske, na čelu sa jednim od najboljih svetskih sudija i svetskim prvakom u obaranju ruke Hristom Delidžakovim. 

Najbolji na ovom državnom prvenstvu postaju članovi reprezentacije Srbije u sportskom obaranju ruke i takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Svetskom prvenstvu u Gruziji. 

Foto: SSOR Promo

Postoje više kategorija na državnom prvenstvu i to: Amateri početnici, Juniori, Žene, Masteri, Osobe sa invaliditetom i Seniori profesionalci. 

U Srbiji postoji više od 15 aktivnih klubova. 

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke otvoriće zajedno predsednik opštine UB Darko Glišić i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Goran Marinković.

- Sportsko obaranje ruke - ARMWRESTLING postoji 11 godina u Srbiji, a Svetska takmičenja i Svetska federacija u sportskom obaranju ruke postoje više od 40 godina. Ovaj sport naćiće se i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, a do tada će se raditi na promociji i razvoju ovog sporta u Srbiji - kaze predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija