• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

27.07.2019

12:43

(VIDEO) 12 GODINA POSLE MASAKRA U JABUKOVCU MONSTRUM IZLAZI IZ BOLNICE?! Meštani sela kod Negotina koje je Nikola zavio u crno U VELIKOM STRAHU!

Podkast

(VIDEO) 12 GODINA POSLE MASAKRA U JABUKOVCU MONSTRUM IZLAZI IZ BOLNICE?! Meštani sela kod Negotina koje je Nikola zavio u crno U VELIKOM STRAHU!

Podeli vest

Jabukovac, selo kod Negotina, zauvek će pamtiti 27. jul 2007, kada je Nikola Radosavljević iz lovačke puške ubio devetoro, ranio dvoje svojih komšija i šest kuća zavio u crno

Radosavljević je počinio jedan od najstrašnijih zločina koje Srbija pamti. Jedno vreme se zbog psihičkih problema lečio u Austriji, u kojoj je živeo i radio, i verovao je da je bio meta crne i vlaške magije koju su mu navodno bacale komšije, zbog čega se,  nakon svađe sa ženom i pokušaja samoubistva skokom u bunar, odlučio na ubilački pohod. Poslat je u psihijatrijsku ustanovu Centralnog zatvora.

Pucnji, jauci, čini se, još odzvanjaju sokakom. Porodice ubijenih okupljene da obeleže deceniju tragedije, ne uspevaju da zacele rane. Ovih dana slike im se vraćaju, kao žive.

Radosavljević je lovačkom puškom krenuo u krvari pir, pa je idući ulicom od svoje kuće redom ubijao komšije Draginju (55) i njenog muža Branislava Borongića (57), zatim Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37), Dragana Đorđevića (22), njegovog oca Veljka (58) i babu Marinu (78), i na kraju taštu Aniku Čogrić (62). Teško je ranio i Jovanku Badejević (81) i Sinišu Badžikića (47), kome je pred očima ubio sina jedinca Srđana.

Foto: Informer

 
 
 

Dragiša Burković (61), koji je čudom preživeo pokolj, kaže da je Nikola kobnog dana izašao iz svog sokaka na glavnu Ulicu albanske spomenice, naoružan lovačkom puškom, sa redenicima, krvav po licu, jer je prethodno pokušao da se ubije skokom u bunar.

- Na nišanu mu je bio prvo Branislav Borongić. Ubio ga je jednim hicem dok je ovaj stajao pored supruge Draginje ispred svoje kuće. Preplašena Draginja je počela da beži, ali Nikola ju je stigao i pogodio hicem u leđa. Bila je mrtva pre nego što se srušila na zemlju, Nikola se potom okrenuo ka našem dvorištu, u kome je stajala moja majka Jovanka Badejvić - priča Dragiša.

Jovanka (81) dodaje da je tada iz kuće čula neke pucnje sa u lice.

- Izašla sam u dvorište i grunula je puška! Dramlije su me odbacile unazad, pala sam, ali sam ostala pri svesti. Snop metalnih kuglica pogodio me je u grudi, ruku i trbuh. Lekari mi ni do danas nisu povadili sve dramlije iz tela, pa često imam problema, naročito kad se vreme menja - navodi Jovanka.

AKO GA PUSTE IZ LUDNICE, SVE ĆE NAS POUBIJATI! Godišnjica jezivog masakra, JABUKOVAC I DALJE KRVARI nakon zločina, MEŠTANI U STRAHU!

Nikola se zatim okrenuo ka istočnom delu sela. Naišao je na 15-godišnjeg Srđana i njegovog oca Sinišu. Srđana je ubio na mestu, pred Sinišinim očima.

- Kao da mu je srce iščupao. Siniša je pokušao da zaštiti sina svojim telom i dok se u agoniji previjao nad mrtvim detetom, Nikola je bez trunke sažaljenja pucao i na njega - dodaje Dragiša.

Foto: Informer

 

Nikola je krvavi pir nastavio preko puta Sinišine kuće.

- Šta to radiš, crni Kole, ubijaš ljude po ulici! - povikao mu je Branislav Badejević (31). Njegova majka Ljubinka Negrić (61) sa suzama u očima je ispričala kako je Nikola tada ubio njenog sina.

Nikola je potom nastavio ka kući svoje tašte Anike Čogrić (62), a usput je upucao Dragana Đorđevića i njegovog oca Veljka (58), kao i staricu Marinu.

Masakr je završio tako što je likvidirao i taštu Aniku, kod koje je i pošao kad je krenuo u krvavi pir. Hteo je da joj se osveti jer je bio ubeđen da ga ona "omamljuje" crnom magijom.

Ubrzo je savladan i uhapšen, a zatim je upućen na veštačenje, gde je tim neuropsihijatara utvrdio da boluje od akutne paranoidne psihoze, sa osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi. Na sve to, imao je sumanute ideje da je pod uticajem vlaške magije. Zbog toga nikada nije osuđen, već je upućen u zatvorsku bolnicu na lečenje, što znači da jednog dana može, ako lekari potvrde da je izlečen, bez kazne da izađe na slobodu i vrati se u selo.

Mihajlo Badejević (68), otac ubijenog Branislava, kaže da se meštani Jabukovca upravo toga i najviše plaše.

- Žena i ja smo izgubili sina jedinca. Roditelji ubice nijednoj porodinici nisu izrazili saušešće. Nije bilo suđenja i niko nikakvu odštetu niti pomoć nije mogao da ostvari. Na drugoj strani šuška se u selu da će Nikolu da puste iz bolnice. Srce će nam pući ako se on vrati u Jabukovac, sve će nas dokrajčiti - žali se Mihajlo.

Međutim, nezvanično, male su šanse da se to i dogodi. Nikola je pod jakim sedativima i nije sposoban da funkcioniše u spoljnem svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija