• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

12.08.2020

20:00

PROBALI SMO NAJČUDNIJE POSLASTICE U SRBIJI! Sladoled od ajvara, na pljesku da ga metneš, kad probaš tamnjaniku ko da si u crkvi... a tek pirotski kačkavalj!

Podkast

PROBALI SMO NAJČUDNIJE POSLASTICE U SRBIJI! Sladoled od ajvara, na pljesku da ga metneš, kad probaš tamnjaniku ko da si u crkvi... a tek pirotski kačkavalj!

Podeli vest

Sladoled uglavnom uzimamo zdravo za gotovo. Toplo nam je, želimo da se rashadimo, a na raspolaganju su vanila, čokolada, jagoda... možda pistaći i marakuja, lešnik ili limun. Ali u jednoj poslastičarnici u centru Beograda misle da može i drugačije

Za njih je sladoled - umetnost. Od načina na koji ga prave, do ukusa koji su, najblaže rečeno, neobični. Ajvar, tamnjanika, suva šljiva, kačkavalj, vino, rakija...

Foto: Informer

Sladoled se u ovoj i inače rustičnoj poslatičarnici pravi na starinski način, mašinama kakve ne postoje nigde drugde u Srbiji. Verko Šobić, vlasnik ove male fabrike ukusa, ne krije da je ponosan što su njegov sladoled odlepilr čak i italijanske sladoledžije, koje važe za najbolje na svetu.

Foto: Informer

I sad, kad smo sve ovo videli, preostaje nam samo da se složimo - sladoled jeste umetnost. Vrlo ukusna umetnost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija