• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.04.2022

14:33

GRADE SE LUKSUZNI HOTELI U VRANJSKOJ BANJI! Ovakav kompleks će Srbija imati prvi put, a dame očekuje posebno iznenađanje!

printscreen

Podkast

GRADE SE LUKSUZNI HOTELI U VRANJSKOJ BANJI! Ovakav kompleks će Srbija imati prvi put, a dame očekuje posebno iznenađanje!

Podeli vest

Vranjska Banja Resort najveći je projekat na Balkanu kompanije Marriot International i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a

Jedna od banja koja poseduje najtoplije termalne izvore u Evropi, Vranjska banja, postaje zapažena destinacija, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Pored prirodnih resursa, bogate istorije i tradicije, u Vranjskoj banji počela je izdragnja savremenog, velikog hotelskog kompleksa vrednosti 90 miliona evra.  

- Ono što je veoma bitno i značajno je da će biti uposleno 350 ljudi, što znači da mladi Banjčani i ljudi iz okruženja neće morati da zbog radnih mesta napuštaju svoja ognjišta - kaže predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić. 

- Kao što znate, danas je aktuelan trend depopulacije, ne samo ja jugu Srbije već i u širem regionu, tako da će taj trend ovde biti zaustavljen - tvrdi Sentić.

Foto: printscreen

Dragan Sentić

Vranjska banja će dobiti priključnu petlju na koridoru 10, pa će svi posetioci i turisti moći lako i bezbedno da posete ovo mesto. Ovaj veliki kompleks biće sagrađan iz 4 faze. 

- Prva faza je hotel "Westin", koji se sastoji od 40.000 kvadrata, od toga će biti 4.000 kvadrata spa centra. On je poseban zato što će imati poseban ženski deo u samom hotelu. Druga faza je "Sofka medikal centar", treća faza je" Hotel Kralja Petra" sa 5 zvezdica, dok će četvrta faza biti izgrađena u šumskom delu sa vilama i bungalovima - objašnjava Sentić.

Vranjska banja bogata je prirodnim resursima i termo mineralnim izvorima.

Foto: printscreen

- U samoj Vranjskoj Banji postoji desetak slobodnih izvora i pored njih dve bušotine. Temperatura slobodnih izvora je od 96 stepeni,a na bušotinama u samom dnu 120 stepeni - ističe predsednik opštine.

Vranjska voda je veoma specifična jer podesuje veliku količinu sumpora. Koristi se u borbi protiv svih kožnih oboljenja, post traumatskih stanja, reumatizma, čira na želucu, a kroz istoriju  je poznata jer se baš u ovoj banji kraljica Draga lečila od steriliteta. 

- Naša banja nosi epitet kraljevske banje. U njoj je kostobolju i reumu lečio kralj Petar, koga je baš ovde zatekla vest o Prvom svetskom ratu - podseća Sentić.

Foto: printscreen

Novi kompeks ne samo da će podići životni sandard meštana, već će ovo ulaganje podsaći turizam kako u Vranjskoj Banji tako i u celoj Srbiji. 

Vranjska Banja Resort najveći je projekat na Balkanu kompanije Marriot International i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija