• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

03.07.2022

10:00

PČELE RADE ZA NAŠE ZDRAVLJE! Udisanje vazduha  iz pčelinjih košnica pomaže kod OVIH bolesti i respiratornih tegoba!

Informer.rs

Podkast

PČELE RADE ZA NAŠE ZDRAVLJE! Udisanje vazduha iz pčelinjih košnica pomaže kod OVIH bolesti i respiratornih tegoba!

Podeli vest

Domaćinstvo Antića iz beogradske opštine Zvezdara jedno je od pedeset u Srbiji, koje uz proizvodnju meda, kao osnovni posao razvija i apiterapiju. Vladan Anitić kaže da je apiterapija spoj ljubavi prema pčelama, znanja o pčelinjim proizvodima i dobročinstva koje se čini njihovom primenom

Delotvornost pčelinjih porizvoda odavno je poznata u narodu, a o tome koliko same pčele mogu biti korisne za zdravlje ljudi svedoči i apiterapija koja postaje sve popularnija. Reč je metodi udisanja vazduha iz košnica u svrhu prevencije raznih oboljenja.

Ovakvim načinom inhaliranja unose se svi pčelinji proizvodi: med, polen i propolis, koji se smatra najjačim antibakterijskim sredstvom u prirodi.

- Pored ovih osnovnih, tu su i vosak, pčelinji otrov i matična mleč koja se čak naziva i eliksirom mladosti, odnosno unose se svi pčelinji proizvodi koji se koriste u lečenju raznih bolesti - govori Vladan Antić i dodaje:

- Api komora spojena je sa četiri košnice.Uz pomoć inhalacionih maski korisnik udiše vazduh obogaćen polenom, eteričnim uljima i drugim lekovitim primesama koje nastaju u procesu proizvodnje meda. Sva eterična ulja, koja pčele donose iz prirode u košnicu, prolaze kroz filter koji sav taj vazduh kupi i šalje u organizam prilikom udisanja - objašnjava Vladan Jevtić.

Foto: Informer.rs

Aparat za inhalaciju koji se koristi prilikom apiterapije

Api terapija najveći efekat pokazala je kod respiratornih problema, alergija, psorijaze, depresije, stresa, a pozitivnoi utiče na crevni i kardiovaskularni sistem.

Api komoru napravio je motivisan željom da ozdravi, ali i pomogne svima sa oslabljenim imunitetom i disajnim organima da ublaže tegobe i poboljšaju zdravlje.

- Pre pet godina sam sazanao da i sam bolujem o astme bio sam na pumpucama i imao sam česte napade. Međutim, samim radom ovih tri godine oko košnica i pčela ja sam prestao da koristim pumpicu. Dolazila su i deca koja imaju astmu, a roditelji su nakon deset terapija bili prezadovoljni poboljšanjem - ponosno ističe Vladan. 

Foto: Informer.rs

 

 Ovaj  ekspert za apiterapiju ističe kako su api komore aposolutno bezbedne za korišćenja i da ne postoji mogućnost da neka pčela zaluta u disajne organe.

- Pčele su zatvorene u košnici i ne mogu da izađu, postoji mreža, ali i sam inhalator ima filter koji ne dozvoljava bilo kakvim česticama da uđu u aparat - objašnjava ovaj pčelar.

Foto: Informer.rs

U vreme epidemije virusa korona, ovo je kaže i određeni vid prevencije te zbog celokupne delotvornosti planira i da proširi posao. 

- Poučen ovim iskustvima želim da proširim kapacitete ove komore i probam još jedan vid apiterapije, a to je ležanje na košnicama. Kada ležite dva sata, subjektivni osećaj je da ste spavali ili odmarali 10 sati toliko je delotvorno - kaže Jevtić. 

 Jedna terapija traje od 30 do 60 minuta sprovodi se na način da se korisnik inhalira 30 minuta, pravi pauzu oko 15 minuta nakon čega se inhalira još 30 minuta. Potrebno je minimalno 10 do 15 terapija da bi osetili  blagodeti i lepotu vazduha iz košnice ili zujanje pčela pogotovo tokom noći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija