• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2023

12:02

JAKA VOJSKA SRBIJE JE GARANT DA SE "OLUJA" NEĆE PONOVITI! General Stupar na Informer TV: Kurti je sebi pucao u desnu nogu!

Zoran Sinko

Live TV

JAKA VOJSKA SRBIJE JE GARANT DA SE "OLUJA" NEĆE PONOVITI! General Stupar na Informer TV: Kurti je sebi pucao u desnu nogu!

Podeli vest

General-major u penziji Milorad Stupar, gostujući u Info jutru na Informer TV, komentarisao je trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i na istoku novonastala ratna dešavanja.

- Situacija u našoj automnoj pokrajini, južnoj, na Kosovu i Metohiji je veoma teška, a ona je teška zato što se ne poštuje međunarodno pravo i rezolucije koje smo potpisali. Želim da izrazim divljenje i podršku našem narodu koji izdržava sve ove pritiske koje se vrše u cilju iseljavanja Srba sa prostora Kosova i Metohije. Na prostoru KiM trenutno je, ja bih rekao, mala "Oluja". Ne onakva kakva je planirana i sprovedena u Hrvatskoj. Ova mala "Oluja" na Kosovu i Metohiji sprovodi se na taj način što se vrši pritisak, stvara nesigurnost, zebnja kod naših ljudi da pod tim pritiscima ne vide svoj opstanak na vekovnim ognjištima i nažalost pojedinci se odlučuju da se isele - istakao je Stupar. 

Stupar naglašava da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju izdržati pritiske, jer ako napuste svoje domove, povrtaka nazad nema.

- Moram da zamolim naš narod, teška su vremena, njima je sada tamo najteže, ali ako se jednom napusti vekovno ognjište, nema povratka. Moramo izdržati i sprečiti dalje iseljavanje našeg naroda sa Kosova i Metohije. Mora čitava Srbija da bude uz taj narod na KiM, a posebno oružane snage - naglasio je Stupar i dodao je da je vojska Srbije veoma snažna i da je garant da se neće ponoviti krvavi scenario iz Hrvatske. 

- Jaka vojska Srbije je garant da se "Oluja" ne može desiti na prostoru na Kosovu i Metohije. Iz svog velikog iskustva vidim svetlo na kraju tunela, imajući u vidu da je Kurti sebi pucao u desnu nogu - naglasio je Stupar i rekao da je glavni cilj i okvir opstanka našeg naroda dole na tzv. Kosovu formiranje Zajednice srpskih opština, iako to lažni premijer ne želi.

- Sve će Kurti učiniti da ne formira Zajednicu srpskih opština, a mi moramo istrajati da se to formira. Svi međunarodni činioci vide da je u Kurtiju problem i dalje ja tu vidim naš prostor za delovanje u smislu formiranja ZSO onako kako je predstavljena statutom u Briselu - rekao je general-major. 

Foto: Zoran Sinko

Stupar je naglasio da je ono što se desilo u Ruskoj Federaciji jedna velika sramota i da je šef Vagnera Jevgenij Prigožin želeo ne samo da sruši autonomiju Rusije, već i autoritet ruskog predsednika Vladimira Putina.

- To što se desilo u Ruskoj Federaciji je jedna sramota, teška sramota urušavanja autonomije i autoriteta predsednika Putina i pokušaj razbijanja Ruske Federacije iznutra. Ovo je pokušaj da u jednoj teškoj situaciji kontraonfazive ruske vojske imate oružanu pobunu dela najelitnijeg sastava u Rusiji - upozorio je Stupar dodajući da se i njemu desila strašna nepravda kada je penzionisan sa samo četrdeset i devet godina u operaciji "Ćuran".

- Penzionisan sam sa četrdeset i devet godina sa ocenom 5,00, završio sam Političke nauke, magistrirao... I u jednoj operaciji "Ćuran", koju je sprovodio jedan od najvećih izdajnika srpskog naroda Boris Tadić, ja sam penzionisan, ponavljam, u četrdeset devetoj godini. Sa četrdeset i devet i po godina imao sam staža četrdeset godina, jer se staž u specijalnim jedinicama meri drugačije. Imao sam praktično staža kao da sam počeo da radim sa devet godina - podvukao je Stupar. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Broz Tito je jevrein iz Mađarske još u Jajcu isekao je etnički prostor Srba na republike emitovao jevrejsku šifru grb sa 6 baklji koje kao vatra simboliše rat I razaranje pa je taj plan sprovodio u sfrj da bi ga finaližirao njegov naslednik jevrein iz Mađarske Tito2 Soros! Tito je od službi bezbednosti napravio svoje lične bande nadmafijaške organizacije preko koih je kontrolisao sve državne funkcionere a Tito2 je još za života Broza preuzeo upravu nad tim bandama lako ostvario plan iz Jajca ISTOVREMENO KOMANDOVAO SA ALIJOM TUĐMANOM MILOŠEVIĆEM KUČANOM BAKALIJEM MILOM...!

Tesla

pre 1 godinu

Ti nekome kažeš da je izdajnik,ti koji si kriv za stradanje mojih drugova 94 godine u Vogošći,ti koji si onda sa još nekim tvojim kolegama planirao odlazak u Bosnu samo da bi dobio čin! Nemoj da se pojavljuješ više nikada i sakri se u neku jamu i ne izlazi više! Ti si nejveći izdajnik kojeg je Srbija imala svih vremena!

sledeća vest

Vesti

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!
Politika

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" u kome je istakao da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti, jer je, kako je rekao, sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

08.07.2024

17:53

Hronika

Sport

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija