• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

22:30

Rusi će voditi glavnu reč na Bliskom istoku?! Ako Izrael napadne Iran, Putin otvara svoj nuklearni kišobran! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Rusi će voditi glavnu reč na Bliskom istoku?! Ako Izrael napadne Iran, Putin otvara svoj nuklearni kišobran! (VIDEO)

Podeli vest

Kako rat u Izraelu utiče na ostatak sveta i da li će se još neka zemlja uključiti u ovaj sukob, na ova pitanja odgovaraju u Temi dana na Informer Tv kolumnista "Politike" Aleksandar Apostolovski i pravnik Branko Pavlović.

Pravnik Branko Pavlović ističe da Evropska Unija kao da ne postoji, a da Americi ceo svet govori da krše međunarodno pravo, ali da se ta zemlja ne obazire na to, kao i da bi napad Izraela na Iran značio veliki poraz za Izrael i nestašicu nafte u celom svetu, što bi automatski značilo da Rusija uzima ulogu glavnog distributera nafte.

- Evropska Unija ne postoji, to je tačna dijagnoza te zajednice, a što se Amerike tiče, ceo svet im govori da uvek krše međunarodno pravo, ali se ta zemlja ne obazire na to. Eskalacija sukoba u Izraelu ka Iranu bi značila veliki poraz za Izrael, kao i nestašica nafte u celom svetu, što bi automatski značilo da Rusija uzima ulogu glavnog distributera nafte - rekao je Pavlović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branko Pavlović

 

Naš sagovornik tvrdi i da je obaveštajna služba Mosad žrtvovala deo svoje reputacije, da bi uklonili Netanjahua sa vlasti, a da je Iran pod nuklearnom zaštitom Ruske Federacije i Vladimira Putina, ali i da je bez toga Iran mnogo jači od Izraela.

- Tvrdim da je obaveštajna služba Mosad žrtvovala deo svoje reputacije, da bi uklonili Netanjahua sa vlasti. Iran je pod nuklearnim kišobranom Ruske Federacije i protekcijom Vladimira Putina, jer se nalazi u BRIKS-u, ali i bez toga Iran je mnogo jači od Izraela i u slučaju sukoba Iran bi počistio Izrael - tvrdio je Pavlović.

Pavlović kaže da Hamas nije izvršio napad na svoju ruku i smatra da je neko aktivirao rat i drži daljinski upravljač kontrolišući ovaj sukob, kao i da je jedini način Izraela da dobije rat samo ako zaustavi agresivnu politiku Netanjahua.

- Sigurno je da Hamas nije izvršio napad na svoju ruku i smatram da je neko aktivirao rat i drži daljinski upravljač u svojim rukama i kontroliše ovaj sukob. Hamas na duže staze ne može da izgubi na duže staze, a jedini način Izraela da pobedi je da ukine agresivnu politiku Netanjahua i zaustavi vojnu silu - kazao je Pavlović.

Kolumnista "Politike" Aleksandar Apostolovski navodi da nema stava Evropske Unije o ratu u Izraelu, kao i da ne postoji  zbirna i apsolutna politka Zapada prema krizi u Izraelu.

- Mi ne vidimo stav Evropske Unije o ratu u Izraelu, nisu napravili nikakve poteze da bi sprečili ovaj sukob i krizu i ne postoji zbirna i apsolutna politka Zapada prema mnogim dešavanjima, a kamoli prema krizi u Izraelu. Amerika veoma podržava Izrael i smatra ih saveznikom, što dodatno zateže situaciju - rekao je Apostolovski.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Apostolovski

 

Naš sagovornik dodaje i da premijer Izraela Benjamin Netanjahu nameće eksalaciju sukoba, kao i da će Izrael imati mnogo žrtava ako pređu sa vazdušnih napada na bitke na kopnu, jer bi to odgovaralo Hamasu.

- Pitanje je da li će uslediti totalni napad Izraela, a to samo može da odredi premijer Izraela Benjamin Netanjahu, koji jedini nameće eksalaciju sukoba. Izrael će imati mnogo žrtava ako pređu sa vazdušnih napada na kopnene bitke i bitke na terenu, jer bi to odgovaralo Hamasu - zaključio je Izrael.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12