• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2023

13:52

Pakleni plan britanskog obaveštajca, evo šta je spremao za Srbiju

Masha Bandjur

Live TV

Pakleni plan britanskog obaveštajca, evo šta je spremao za Srbiju

Podeli vest

Politički filosof Dragoljub Kojčić, analitičar Milutin Ilić i univerzitetski profesor Miloš Laban u gostovanju na Informer TV govorili su o Ališi Kerns koja optužila je Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo, kao i o tome šta Britanija sprema Srbiji.

- U današnje vreme vidimo da je Velika Britanija snažna sa svojom obaveštajnom službom, kako vojnim tako i civilnim. Njihovo prisustvo na Balkanu su kontantno tu, a jedan od njihovih strateških interesa je zabraniti izlaz Rusiji na topla mora. Britanci su svesni da Srbi i Rusi nisu pucali jedan na drugog nikada, njihov strateški interes je istisnuti ruski uticaj sa Balkana - rekao je analitičar Milutin Ilić. 

Politički filosof Dragoljub Kojčić istakao je da je glavni problem britanske obaveštajne službe potreba za pravljenjem spletki.

- Vladati tolikim svetom ne može se samo oružjem, već informacijama. Svi iz Britanije su duboko obučeni, imali su slučaj petorke, kada su neki radili da druge obaveštajne službe. Problem pri tim informacijama što se prave spletke. 2015. godine pod pritiskom jedne ličnosti sa estrade bošnajčkog etničkog stabla Britanija je podnela zahtev za dan genocida bude 11. juli, a to bi trebalo da označi naš narod kao genocidni, kao da nije bilo ustašije, nacista, fašista, Ruande... Pojavljuje se potreba da se puste glasovi, a mi ne tražimo da kažu da smo bolji i lepši od njih, iako jesmo - rekao je Kojčić.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Univerzitetski profesor Miloš Laban istakao je da sama egzistencija srpskog naroda predstavlja problem Englezima, i izaziva veliku mržnju prema nama. 

- Mi smo dva veka na udaru Engleske i njenih interesa, ali ne samo zbog sprečavanja Rusiji izlaz na topla mora, iako je to jedan veliki razlog, već i zbog patološke mržnje prema nama. Oni sebe vide kao nadljude, kao da su viša rasa u odnosu na sve. Naša pojava i egzistencija na planeti njima smeta. Bitno je da znamo da je britanska imperija odavno propala- rekao je Laban.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija