• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

22.09.2023

17:00

"Srećni ljudi" ga proslavili, a on jedva preživljavao! "Od honorara sam mogao da kupim zimsku jaknu!" (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

"Srećni ljudi" ga proslavili, a on jedva preživljavao! "Od honorara sam mogao da kupim zimsku jaknu!" (VIDEO)

Podeli vest

Glumac Aleksandar Dunić bio je gost emisije "Klapa" u kojoj je ispričao nepoznate detalje sa snimanja kultne serije "Srećni ljudi" koja je snimana devedesetih godina prošlog veka.

Od para iz "Srećnih ljudi" mogao sam da kupim zimsku jaknu, kaže Aleksandar Dunić! Glumac koji je slavu stekao devedesetih godina ulogom doktora Gorana Popca u kultnoj seriji scenariste Siniše Pavića, bio je gost emisije "Klapa" na Informer TV.

On je u razgovoru sa voditeljem Sašom Kostićem otkrio da je devedesetih godina zbog velike inflacije teško preživljavao od svog posla.

- Serija "Srećni ljudi" mi je bila pravi finansijski debakl. Nisam mogao da preživim od novca koji sam dobijao za tu ulogu jer sam zbog inflacije koja je tada vladala našom zemljom gubio 80 odsto honorara. Od para koje sam zaradio od te serije, kupio sam sebi jaknu i otišao na skijanje na Kopaonik. Mnoge moje kolege ni to sebi nisu mogle da priušte. Neki su zbog toga morali da odu iz Beograda, a mnogi su napustili Srbiju jer nisu mogli da žive od glume - ispričao je Aleksandar.

Foto: Zoran Sinko

Glumac Aleksandar Dunić

Dunić kaže da je ulogu Popca dobio sasvim slučajno i to zahvaljujući Siniši Paviću.

- Bio sam neuspeli student građevine i u jednom trenutku doselio se u zgradu u kojoj je živeo Pavić. Video je da sam prilično nesnađen i jednog dana me je pitao da li me zanima kako se snima film. Ogovorio sam pozitivno i poslao me je na set filma "Poltron". Tako je počela moja ljubav prema glumi. Nekoliko godina kasnije Pavić je počeo da radi "Srećne ljude" i falio mu je novi mlad čovek. Pitao me je hoću li da glumim Popca. Pristao sam i tako sam prihvatio ulogu - ispričao je glumac.

Foto: Zoran Sinko

Glumac Aleksandar Dunić i voditelj Saša Kostić

Aleksandar je veliku popularnost stekao i ulogom Ćirka u seriji "Bela lađa", a kako je rekao, svog partnera iz ove komedije, Laneta Gutovića, koji je glumio Srećka Šojića, upoznao je decenijama ranije.

 

 

 

- Njega sam prvi put sreo u liftu svoje zgrade na Julinom brdu gde sam živeo. Imao sam tada deset godina. Lane je tu dolazio kod svog kuma. Sećam se da smo sve vreme ćutali u liftu, ali to nikada neću zaboraviti. Mnogo godina kasnije došla je serija "Bela lađa" koja nas je zauvek spojila. On je bio veliki glumac i čovek, a snimanja sa njim su bila urnebesna - ispričao je Aleksandar.

Vesna Trivalić je 
snimala bolesna

Aleksandar Dunić imao je zapaženu ulogu i u seriji "Porodično blago" u kojoj mu je direktna partnerka bila Vesna Trivalić. Publici su njih dvoje ostali kao jedan od najupečatljivijih glumačkih tandema koji su ulogama Kokana Prodanovića i Bisenije Gavrilović uveseljavali gledaoce. On je u "Klapi" otkrio da je Vesna jedno vreme i bolesna dolazila na snimanja.
- Bila je prehlađena jedno vreme. Nije želela da odmara već je u tako rovitom stanju dolazila na set. Kako je vreme odmicalo njoj je bilo sve lošije, ali je u pauzama snimanja odmarala i skupljala energiju za naredne scene. Nije htela da odustane i trudila se da u kadru izgleda što je moguće bolje. Pokazala se kao prafi profesionalac - kaže Dunić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija