• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

10:55

Tempirana bomba na Bliskom Istoku! Iran ulazi u rat sa Izraelom?! (VIDEO)

Informer

Live TV

Tempirana bomba na Bliskom Istoku! Iran ulazi u rat sa Izraelom?! (VIDEO)

Podeli vest

O sukobu u Izraelu koji je pokrenula ekstremistička grupa Hamas i potencijalnom proširenju konflikta na druge zemlje, govorili su Boško Vasiljević, Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost i Dejan Vukelić iz Srpskog portala.

Dejan Vukelić iz Srpskog portala kaže da je raketni sistem Izraela je zakazao i da je u prvih nekoliko sati je poginulo nekoliko stotina ljudi, kao i da do sada izraelski zvaničnici su navodili da su sukobi protiv Palestinaca samo antiterorističke akcije, a da ga sada nazivaju ratom.

- Bez ikakve najave i upozorenja počeo je sukob u Izraelu i gvozdena kupola, odnosno raketni sistem Izraela je zakazao i u prvih nekoliko sati je poginulo nekoliko stotina ljudi. Do sada izraelski zvaničnici su navodili da su sukobi protiv Palestinaca samo antiterorističke akcije, a sada ga nazivaju ratom - kazao je Vukelić.

Foto: Informer.rs/printscreen

 

 

Analitičar Boško Vasiljević navodi da se desio ogroman sukob između dve strane i smatra da današnjem svetu ne treba novi svetski rat, kao i da će doći do veće eskalacije i najgore je što ovo može da preraste u svetski rat, jer je to područje Bliskog istoka kao tempirana bomba prisustvom različitim religija.

- Preko noći se desio ogroman sukob između dve strane, a smatram da današnjem svetu ne treba novi svetski rat. Smatram da će doći do veće eskalacije i najgore je što ovo može da preraste u svetski rat, jer je to područje Bliskog istoka kao tempirana bomba prisustvom različitim religija - rekao je Vasiljević.

Foto: Informer.rs/printscreen

Boško Vasiljević

 

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je najveći interes Irana da destabilizuje Izrael, ali i iranske paravojne formacije Hezbola koja je napala Izrael, kao i započeti konflikt između Irana i Izraela, a i rat koji može da se proširi na ostale zemlje.

- Najveći interes Irana je da destabilizuje Izrael, ali i iranske paravojne formacije Hezbola koja je napala Izrael, pored palestinske ekstremističke grupe Hamas. U ovom sukobu je ključno da li će Hezbola direktno ući u sukob i tako započeti konflikt između Irana i Izraela, a i rat koji može da se proširi na ostale zemlje Bliskog istoka - tvrdio je Blažić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Marko Blažić

Naš sagovornik dodaje i da Palestinci neće odustati od borbe, ali i da ako se ne umeša iranska Hazbola ili još neko, Hamas neće moći sam da se izbori protiv izraelske vojske i Izrael čuva nuklearno oružje za slučaj većeg sukoba.

- Palestinci neće odustati od borbe, ali ako se ne umeša iranska Hazbola ili još neko, Hamas neće moći sam da se izbori protiv izraelske vojske. Izraelu će biti otežana normalizacija odnosa sa arapskim zemljama i smatram da čuvaju nuklearno oružje za potencijalno uključenje drugih zemalja u sukob - zaključio je Blažić.

Celu emisiju Info jutra obavezno pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija