• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2023

11:29

Zapad pušta Prištinu da provocira Srbiju! Radeta: Kurti je ludak bez kontrole! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Zapad pušta Prištinu da provocira Srbiju! Radeta: Kurti je ludak bez kontrole! (VIDEO)

Podeli vest

Optužbe lažne države Kosovo protiv sina predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, za umešanost u incidente na KiM kao i neefikasnost Zapada da umiri tenzije u regionu, komentarisala je gošća Info jutra potpredsednica SRS Vjerica Radeta.

Potpredsednica SRS Vjerica Radeta navela je da apelovanje Zapada na obe strane da se umire nije jasno jer nije jasno šta još Srbija treba da uradi da bi umanjila tenzije u regionu.

Aljbin Kurti ne radi svojom glavom, nego deluje po instrukcijama Zapada. To je jedan ludak kome se u očima vidi da nije normalan, a Zapad ne čini ništa da ga obuzda. Naši političari prozapadne opozicije nazivaju Srbe teroristima. Nažalost Srbi su bili primorani da reaguju na teror, ali se nadamo da sukob neće dalje eskalirati. Apelovanje Zapada da obe strane treba da se smire nije baš jasno, jer šta još Srbija treba da uradi. Saveznici lažne države Kosovo umesto da otvaranjem novih žarišta po svetu, uvide da treba da smiriti Kurtija oni ga puštaju da divlja - rekla je Radeta.

Foto: Pedja Milosavljević

Vjerica Radeta

 

Radeta je dodala da je Priština očekivala da će optužbama protiv sina predsednika Republike Srbije Aleksanra Vučića, uspeti da ga slomi i poljulja.

- Srbi na KiM sem svojoj svojoj matici, nemaju više kome da se obrate, a Srbija pred pritiscima Zapada pokušava da osigura njihovu bezbednost. U početku Vučićeve vlasti delovalo je da on sarađuje sa Zapadom, ali smo kasnije uvideli da on štiti interese Srbije, kao što su KiM i održavanje Republike Srpske kao entiteta.  Krivljenjem Vučićevog sina za incidente, očekivali su da će ga slomiti. Opozicioni mediji koji nisu registrovani u Srbiji nemaju pravo na vrstu programa koji puštaju jer ne podležu pravnim normama države, to nije gušenje nego regulisanje medija - rekla je Radeta.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija