• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2023

09:06

Opkoljeno 2.5 miliona ljudi! Lopandić: Pojas Gaze je jedan veliki zatvor iz koga nema bežanja! (VIDEO)

Informer

Live TV

Opkoljeno 2.5 miliona ljudi! Lopandić: Pojas Gaze je jedan veliki zatvor iz koga nema bežanja! (VIDEO)

Podeli vest

O ratu između Izraela i Palestine i zašto su civili glavna meta ovog sukoba, na Informer Tv govorili su prof. dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka i stručnjak za međunarodno pravo Duško Lopandić.

Prof. dr Milan Petričković kaže da je položaj palestinskog naroda u pojasu Gaze veoma nepovoljan i da su oni zarobljeni na malom prostoru, kao i da su na meti Izraela i civili, jer njihova vojska želi da iseli stanovništvo iz pojasa Gaze.

- Sklop celokupnih događaja na Bliskom istoku koji donosi ogromne tektonske promene u svetu. Položaj palestinskog naroda u pojasu Gaze je veoma nepovoljan i oni su zarobljeni na malom prostoru. Na meti Izraela je su nažaolst i civili, jer njihova vojska želi da iseli stanovništvo iz pojasa Gaze, a ako to ne urade, onda će ih Izrael napasti svim silama - govorio je Petričković.

Foto: Informer.rs/printscreen

Milan Petričković

 

Stručnjak za međunarodno pravo Duško Lopandić navodi da je Hamas teroristička organizacija, dok je Izrael država sa vojskom koja se brani od napada terorista, kao i da se dešava pokolj i granatiranje civila, što nije po međunarodnom pravu.

- Moramo da razlikujemo dve strane u ovom ratu, Hamas je teroristička organizacija, dok je Izrael država sa vojskom koja se brani od ovog napada terorista. Dešavaju se strašne stvari u ovom ratu, pokolj i granatiranje civila, a to nije po međunarodnom pravu - rekao je Lopandić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Duško Lopandić

 

Naš sagovornik dodaje i da se pojas Gaze se oduvek nazivao veliki zatvor, jer ne može da se izađe sa te teritorije, a da je Izrael opkolio 2.5 miliona stanovnika na tako malom prostoru.

- Izrael se koliko toliko vodi po međunarodnom pravu, dok Hamas ne mari ni za kakva prava i protokole i stavlja i svoje Palestince u opasnost. Pojas Gaze se oduvek nazivao veliki zatvor, jer ne može da se izađe sa te teritorije, a Izrael je opkolio 2.5 miliona stanovnika na tako malom prostoru - kazao je Lopandić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija