• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2023

22:48

Ako razjare Iran sledi treći svetski rat! Berak: London je mozak, a SAD je pesnica cele operacije!

Informer/shutterstock

Live TV

Ako razjare Iran sledi treći svetski rat! Berak: London je mozak, a SAD je pesnica cele operacije!

Podeli vest

Nove planove Izrael i SAD da destabilizuju Bliski istok kako bi napravili novi trgovinski koridor i uspostavili dominaciju, komentarisali su gosti Teme dana, ekonomista Mahmut Bušatlija i inženjer elektrotehnike Nebojša Berak.

- Hamas je američki proizvod kao kontrateža Jaseru Arafatu, međutim od njegove pogibije je prošlo dovoljno vremena, pa se polako vidi da je zapravo Hamas bio upleten njegovo trovanje. Razlog što je Hamas napao Izrael je to što ima ozbiljnije rakete, a postavlja se pitanje odakle im. Geneza ratova Izraela je to da kratko traje, međutim ovaj se odužio, ali to za cilj ima da se odloži ulazak Irana i još nekoliko država u BRIKS. Proces dedolarizacije je već počeo, SSSR je napravio grešku što je pustio Nemačku da se ujedini, jer je time poništen kompletan rezultat Drugog svetskog rata. Tada je počela neka vrsta hladnog rata Nemačke i SAD, Merkelova je bila u zategnutim odnosima sa Amerikom u vezi severnih tokova. Izvršila je pritisak na Bajdena da se ne meša u severni tok, Sirija se našla na putu novog koridora koji SAD i Izrael planiraju zbog čega napadnuta. Rusi na zahtev Sirije kontrolišu dobar deo zemlje, dok je Amerika tu došla na silu - rekao je Bušatlija.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Inženjer elektrotehnike Nebojša Berak naveo je kako Zapad godinama štampa novac za koji nema pokrića i da je jedina baza dolara, nuklearno naoružanje i ništa više od toga.

- Ogromne količine nafte Rusija izvozi u Indiju koja je prerađuje i prodaje Zapadu. Što aktivno utiče na propadanje Zapadne ekonomije koja više nema kontrolu nad cirkulacijom nafte, zbog čega pravi ratove po svetu. Nemačka privreda se urušava zbog skoka cene nafte, Zapad več godinama štampa novac za koji nema realno pokriće kojim kupuju kompanije po svetu. Dolar nema nikakvu vrednost jer mu bazu daje nuklearno naoružanje i ništa više. Mozak operacije je London dok je pesnica SAD a EU države marionete. Ovi ratovi se vode kako bi oni podelili resurse između sebe, Kinezi su ušli u Afriku, što predstavlja pretnju kolonijalnim ambicijama Evrope. Najveći protivnik NATO pakta je pravoslavlje pa islam, trenutno pokušavaju da naprave neki novi Račak kako bi imali razlog da napadnu Iran. Ako Zapad uspe da uvuče Jordan, Siriju i Iran u rat to će značiti početak trećeg svetskog rata jer će i Kina morati da uđe u sukob - rekao je Berak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija