• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2023

22:17

Ništa od primirja na Bliskom istoku?! Amerika uvlači u rat Iran, jer Izrael ne namerava da stane! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ništa od primirja na Bliskom istoku?! Amerika uvlači u rat Iran, jer Izrael ne namerava da stane! (VIDEO)

Podeli vest

Tema dana bila je aktuelni sukob između Izraela i Palestine, ali i trenutno primirje između ove dve zemlje, a o svemu tome govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Zoran Spasić iz Centra za međunarodnu i bezbednosnu politiku.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša kaže da je prekid vatre i primirje dobra vest, ali i da Amerika želi da uvuče i Iran u ovaj rat, kao i da će Džo Bajden ispaštati zbog podrške Izraelu.

- Dobra vest je što je prekinuta vatra i da je došlo do primirja u pojasu Gaze. Ovaj rat je samo nastavak onoga što se dešava već 70 godina, ali dobro je što je došlo do razmene ljudi i taoca. Ovde je zapravo ideja Amerike da se u rat uvuče i Iran, kao što je i u sukobu u Ukrajini, ideja tih planera da se uvede i Poljska u taj sukob. Džo Bajden će itekako ispaštati zbog podrške Izraelu u ovom ratu - tvrdio je Beriša.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Demo Beriša

Prema rečima Beriše Iran će se gotovo sigurno uključiti u sukob u Izraelu, jer sve ukazuje na to, kao i da se ta zemlja sprema već duže vreme na rat.

- Izrael pokušava da očisti ceo pojas Gaze od Palestinaca i cilj predsednika Netjanjahua je da sprovede do kraja svoju ideju čišćenju pojasa Gaze. Iran će se gotovo sigurno uključiti u sukob u Izraelu, jer sve ukazuje na to, a i ta zemlja se sprema već duže vreme na rat - zaključio je Beriša.

Zoran Spasić iz Centra za međunarodnu i bezbednosnu politiku ističe da je sukob u pojasu Gaze osetljiv i da se preliva na ostale zemlje Bliskog istoka.

- Vidimo u svetu ogromne geopolitičke promene, vidimo da je ovaj sukob u Gazi osetljiv, jer se preliva na ostale zemlje Bliskog istoka. Prvi korak je ovo primirje koje se dogodilo, ali potrebno je trajno rešenje za prestanak sukoba - kazao je Spasić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zoran Spasić

 

Naš sagovornik dodaje i da se arapski svet ujedinio pojavom sukoba u pojasu Gaze, kao i da je rešenje za sukob dogovor između Izraela i Palestine.

- Vidimo da je ovaj sukob u pojasu Gaze ujedinio arapski svet gde su Iran, Turska i Liban ujedinjeni u stavu o ratu u Izraelu. Rešenje je trajni dogovor između Izraela i Palestine i formiranje dve posebne države - rekao je Spasić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00