• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

22:36

Nadmenost Hila i Stoltenberga otima se kontroli! Bratina: NATO preti da Srbiju vrati u devedesete! (VIDEO)

Informer/shutterstock

Live TV

Nadmenost Hila i Stoltenberga otima se kontroli! Bratina: NATO preti da Srbiju vrati u devedesete! (VIDEO)

Podeli vest

Nove pritiske NATO pakta da formiranje ZSO, treba da bude korak ka priznanju lažne države Kosovo i pretnje prema Srbiji koje se prožimaju pregovorima Beograda i Prištine, komentarisali su gosti Teme dana, profesor Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini i Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost.

Profesor Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini istakao je kako Jans Stoltenberg prikriva Aparthejd koji se trenutno odvija na KiM, kao i da tenzije rastu, jer narod to više ne može da trpi.

- NATO nam stalno preti povratkom u devedesete. U samom toku tih pregovora sa njima konstantno su prisutne pretnje, već 2 godine govorim da NATO želi bar malu pobedu da ostvari ovde, ako već ne može u Ukrajini. Kristofer Hil postavlja uslov kako mi zbog formiranja ZSO treba šiptarima da damo međunarodno priznanje. Stoltenberg prikriva Aparthejd na KiM, jer samo fali da počnu da padaju rakete, a onda ćemo imati rat, jer narod više neće moći ovo da trpi. NATO i EU ne žele da u svojoj teritoriji imaju rupe kao što su Srbija i BiH. Trenutno ne možete naći nijednog Albanca koji bi bio voljan da napravi neki kompromis dok UČK ne bude slomljen. Ako se NATO nađe u još težoj situaciji nego što je sad tek onda će želeti da pregovara. Amerika je anticivilizacija, jer je sebe zasniva na istrebljenju drugih civilizacija, anglo-amerikanci su istrebili dva kontinent, Severnu Ameriku i Australiju - rekao je Bratina.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako su tenzije na KiM rezultat više od 400 etniči motivisanih zločina nad Srbima i da je Srbija ta koja diplomatijom pokušava da ukaže na to.

- Trenutno se NATO pakt nalazi u procepu zbog situacije na Bliskom istoku i Ukrajini pokušavaju poruku da mogu da pokrivaju više žarišta u isto vreme. Mi smo preko 400 etničkih incidenata nad Srbima imali tokom ove godine zbog Kurtijevog terora. Do tenzija je upravo zbog toga i došlo, a Srbija u datim okolnostima pokušava diplomatijom da ukaže na to. U BIH im smeta što nisu funkcionalna država u kojoj stranac jednim potpisom može da utiče na njenu politiku. Srpska strana konstantno insistira na poštovanju Dejtona i to je sve, zato ZSO ne može da bude ustupak ka priznanju Kosova. EU je naš najveći partner sa kojim treba da sarađujemo, mi smo Evropu vekovima branili od najezda sa strane. Zato i postoji ona izreka dok je Evropa igrala i krala mi smo proveli vekove u rovovima - rekao je Miškeljin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija