• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2023

22:38

Naši opozicionari u kontaktu sa hrvatskim špijunima! Spasić: Svako od njih je vrbovan od strane Šnajdera! (VIDEO)

Informer/mvep.gov.hr

Live TV

Naši opozicionari u kontaktu sa hrvatskim špijunima! Spasić: Svako od njih je vrbovan od strane Šnajdera! (VIDEO)

Podeli vest

Oštre mere isterivanja hrvatskog diplomate Hrvoja Šnajdera iz Srbije, nakon dužeg praćenja od strane domaćih obaveštajnih službi, komentarisali su gosti Teme dana, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji Ljuban Karan i bivši obaveštajac Božidar Spasić.

Potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji Ljuban Karan istakao je da su akcije domaćih obaveštajaca protiv Šnajdera došle u pravo vreme da spreče izazivanje nemira u zemlji i pokušaja nasilne smene vlasti.

- Radi se o profesionalnom obaveštajcu koji je maskiran diplomatskim imunitetom, ovo je veliki uspeh za nas, jer Hrvoja je bilo teško pratiti. Nemačka služba BND je u svom zatvoru zatvorenika osuđenog na doživotnu robiju zbog ubistva Jugoslovena, poslala kod Tuđmana za vreme raspada Jugoslavije, kako bi Nemci stvarali direktne veze sa hrvatskim obaveštajcima. Hrvatske službe imaju jugoslovenski milje, ustačku opciju i NATO obučavanu školu obaveštajaca. Akcija protiv Šnajdera došla je u idealno vreme da zaustavi hrvatsko pravljenje nemira u Beogradu i Srbiji u cilju promene vlasti na silu - rekao je Karan.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Bivši obaveštajac Božidar Spasić naveo je da kako je BIA upozorila hrvatsku vlast o svojim sumnjama kako bi ga povukli sa dužnosti, ali su oni to odbili da urade.

- Postupak prema Hrvoju Šnajderu je težak, jer je diplomatske prirode, a kada se sumnja na špijunažu mora se dokazati temeljno i teško je uočiti je. On je karijerni političar HDZ-a koji je nabavljao oružje za albanske ekstremiste na KiM i blisko sarađivao sa Ramušom Haradinajem i američkom ambasadom, kada nam se pojavio na radaru. Naša BIA je upozorila vlast Hrvatske o svojim sumnjama i da bi bilo pametno da ga povuku sa dužnosti, što su oni odbili. Hrvatska služba je obični podizvođač Zapadnih interesa, jer im je lako da uđu u Srbiju. Mi smo ih ranije hapsili, ali sada su kapaciteti mnogo veći i njihovi podaci koji dolaze od Hrvoja Šnajedera, tiču se naših ministarstava, vrbovanjem naših ljudi. Njegov predmet interesovanja je bilo oružje, koje Srbija nabavlja od Kine, kako bi Hrvatska mogla sa NATO da se dogovori, koje oružje da kupi da se suprotstavi našem. Ne postoji opozicioni predstavnik koji nije na neki način stupio u kontakt sa Šnajderom - rekao je Spasić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija