• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2023

17:58

Oprez roditelji! Snus izaziva zavisnost, ispadanje zuba i tumore! (VIDEO)

Informer

Live TV

Oprez roditelji! Snus izaziva zavisnost, ispadanje zuba i tumore! (VIDEO)

Podeli vest

U novoj emisiji Pre večere govorili smo o sintetičkoj supstanci koji se zove snus i njegovom uticaju na zdravlje, a gost je bio hemičar Mladen Nikolić.

Hemičar Mladen Nikolić ističe da je snus gori od cigareta i da je veoma opasan po zdravlje, jer izaziva zavisnost, tumor, kao i da mora da se zabrani.

- Snus je jedna stvar koja se pojavila, a gora je od cigareta jer sadrži mnogo lošije hemijske i sintetičke supstance. Cigareta sagori, dok u kesici snusa sve materije idu u krvotok. Marihuana ne izaziva zavisnost i nije opasna, a snus jeste opasan, izaziva zavisnost, može da izazove tumor i moramo da ga zabranimo - kazao je Nikolić.

Foto: Zoran Sinko

Mladen Nikolić

 

Naš sagovornik dodaje i da snus liči na manju kesicu čaja i da osim zavisnosti može da izazove i ispadanje zuba i da je svuda zabranjen u Evropi, osim u Švedskoj.

- Apel roditeljima da znaju, snus liči na manju kesicu čaja, a izaziva mučninu i povraćanje, jer sve supstance iz snusa ulaze u krv. Ako se ne ostavi na vreme, može dovesti i do ispadanja zuba. Potiče iz Švedske i svuda je zabranjen u Evropi osim u toj zemlji, a kod nas postoji rupa u zakonu i zato je mladima veoma dostupan ovaj proizvod koji izaziva tešku fizičku zavisnost. Heroin, nikotin i alkohol stvaraju najveću zavisnost, a u ovom proizvodu nema duvana i sve je sintetičko i jako je opasan - zaključio je Nikolić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija