• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2024

10:08

Neće imati ko da ratuje za Zelenskog! Ukrajinci hoće da beže od nove mobilizacije! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Neće imati ko da ratuje za Zelenskog! Ukrajinci hoće da beže od nove mobilizacije! (VIDEO)

Podeli vest

Nove informacije o planovima za masovno dezerterstvo mladih Ukrajinaca i pokušaj Nemačke da zauzme lidersku poziciju u Evropi, komentarisali su gosti Info jutra, dopisnik Politike Željko Šajn i novinar i publicista Drago Delić.

Dopisnik Politike Željko Šajn naveo je da možemo doći u situaciju da Zapad postane duboko fragmentiran po pitanju Rusije i celokupnog Balkana.

- Ne znam koliko je realan scenario da ukrajinski muškarci pobegnu od mobilizacije i naprave novu vladu, ali Zelenski pravi veliku grešku što ne želi da razgovara sa Rusijom za šta mu se smanjuje mogućnost. Možemo doći u situaciju se Zapad fragmentira po pitanju Rusije i Balkana. Nemačka pokušava da se nametne kao vođa Evrope, ali Rusija, SAD i Francuska će nastojati da obustave te aspiracije - rekao je Šajn.

Foto: Masha Bandjur

 

Novinar i publicista Drago Delić istakao je da ukoliko Ukrajina sa Zapada ne povrati svoje građane, imaće velikih logističkih problema.

- Ogroman broj Ukrajinaca je već raseljen po zapadnoj Evropi i čak i da bude nove mobilizacije neće imati više ko da ratuje. Ukoliko Ukrajina sa Zapada ne dobije svoje građane koji su se odselili biće u velikom logističkom problemu. U Nemačkoj raste nestabilnost dok Vladimir Putin ostvaruje ekonomski rast i podršku naroda. Rusija je iskporistila rat da usavrši svoju vojnu industriju. Nadam se da će u pregovorima Rusije i Ukrajine biti neko ko neće bit Zelenski i ko će racionalno prići Rusiji - rekao je Delić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija